Με τις χειμερινές διακοπές προ των πυλών, η Clearcover, Inc., η εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων επόμενης γενιάς, διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα για να προβλέψει τις ταξιδιωτικές τάσεις αυτής της σεζόν.

Η έκθεση της εταιρείας ανακάλυψε ποιος, γιατί και πώς οι άνθρωποι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτή την εποχή του χρόνου και αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα βασικά ευρήματα:

Περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να ταξιδέψουν αυτήν την περίοδο των διακοπών

Με βάση τα δεδομένα της έρευνας, το Clearcover αναφέρει ότι το 60% των ερωτηθέντων σημείωσε ότι θα ταξιδέψει ή είναι πιθανό να ταξιδέψει για τις χειμερινές διακοπές του 2022 σε σύγκριση με μόλις 37% όσων ταξίδεψαν πέρυσι.

Bασικό μεταφορικό τους μέσο το αυτοκίνητο

Από τους ερωτηθέντες, το 69,1% είπε ότι πιθανότατα θα οδηγούσε αντί να πετάξει.

Συνταξιδιώτες τα κατοικίδια

Σχεδόν οι μισοί (43%) των ερωτηθέντων που είναι πιθανό να ταξιδέψουν φέτος ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να πάρουν μαζί τους και τα κατοικίδιά τους.

Ο COVID-19 δεν είναι πλέον κορυφαία ανησυχία

Μόνο το 10,1% των ερωτηθέντων που δεν είναι πιθανό να ταξιδέψουν φέτος ανέφεραν τον COVID-19 και άλλα θέματα υγείας και ασφάλειας ως αιτία. Πρόκειται για μια δραματική ύφεση από πέρυσι, όπου το 34,5% των ερωτηθέντων που επέλεξαν να μην ταξιδέψουν πέρυσι ανέφεραν τον κορονοϊό ως τον κύριο λόγο για να μείνουν στο σπίτι.

Ποιος ταξιδεύει και γιατί;

Η πλειονότητα (74%) όσων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος είναι millennials (ηλικίες 25-44) και ανέφεραν «την επίσκεψη σε φίλους και οικογένεια» ως το κύριο κίνητρό τους για να ταξιδέψουν.

Ίδια ή περισσότερα τα έξοδα φέτος για τα ταξίδια

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι το 63,5% των ερωτηθέντων ανέφερε το κόστος ως κύριο στοιχείο για τον καθορισμό του ταξιδιού των διακοπών τους, η πλειοψηφία όσων ταξίδεψαν ξανά φέτος σκοπεύουν να ξοδέψουν το ίδιο ποσό, αν όχι περισσότερο, από ό,τι ταξίδεψαν το 2021.