Οι μισοί από τους τακτικούς σκιέρ της Μεγάλης Βρετανίας λένε ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ετήσιο χειμερινό τους ταξίδι για σκι φέτος, σύμφωνα με έρευνα από την ταξιδιωτική χρεωστική κάρτα Currensea.

Περισσότεροι από τους μισούς (58%) όσων πηγαίνουν συνήθως σε ένα ταξίδι για σκι δήλωσαν ότι ανησυχούν για το κόστος, σύμφωνα με έρευνα 2.000 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των σκιέρ θα μειώσουν τις δαπάνες τους ενώ βρίσκονται σε διακοπές και το 60% ψάχνει να κλείσει ένα μικρότερο ταξίδι.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς (57%) εξερευνούν πιο οικονομικούς προορισμούς για ένα ταξίδι σκι.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 46% είπε ότι δεν γνωρίζει κανέναν να σχεδιάζει ένα ταξίδι σκι φέτος και το 46% λέει ότι δεν θα πάει για σκι καθώς αντ’ αυτού δίνουν προτεραιότητα στις καλοκαιρινές διακοπές του επόμενου έτους.

Ο James Lynn, διευθύνων σύμβουλος της Currensea, δήλωσε: «Δεν είναι περίεργο να βλέπουμε έμπειρους σκιέρ να επανεξετάζουν τα ετήσια ταξίδια τους εν μέσω του τρέχοντος κλίματος.

«Για όσους αναζητούν πιο οικονομικούς προορισμούς για σκι, αξίζει να σκεφτούν έξω από το κουτί σε μέρη όπως η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Πολωνία και η Βουλγαρία, τα οποία μπορούν να προσφέρουν στους σκιέρ περισσότερα χρήματα για το χρήμα τους.

«Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να εξετάσουν τους τρόπους πληρωμής των διακοπών τους για να διασφαλίσουν ότι έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής και ότι δεν θα παρασυρθούν από τυχόν κρυφές χρεώσεις».