Τα GL (Grand Luxury) ξενοδοχεία και αυτά των πέντε αστέρων στη Μαδρίτη έχουν βαθμολογία 0,9050 στο Global Review IndexTM, υψηλότερη από αυτή των καταλυμάτων στην ίδια κατηγορία στο Λονδίνο (0,8811), το Παρίσι (0, 8784) και το Μιλάνο ( 0,8745).
Αυτό αντικατοπτρίζεται στη δεύτερη έκθεση του Παρατηρητηρίου Travel Trends Radar, μια πρωτοβουλία της Forward_Travel για την παροχή ανάλυσης του τμήματος του πολυτελούς τουρισμού.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τα δεδομένα που παρέχονται από τη Review Pro, το διαδικτυακό εργαλείο ανάλυσης φήμης για ξενοδοχεία που χρησιμοποιεί τις απόψεις των ταξιδιωτών που συλλέγονται σε ταξιδιωτικά γραφεία, κοινωνικά δίκτυα και άλλες πλατφόρμες.
Η εν λόγω έκθεση συγκρίνει την αποτίμηση των ξενοδοχείων πέντε αστέρων και πέντε αστέρων GL στη Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο –τις ευρωπαϊκές πόλεις που προσελκύουν τους περισσότερους τουρίστες με μεγάλη απήχηση– σε σχέση με την εμπειρία στην εγκατάσταση, το προσωπικό, την εξυπηρέτηση πελατών, την τοποθεσία, την προσφορά φαγητού και ποτών, την ατμόσφαιρα ή την καθαριότητα, μεταξύ άλλων.
- Στην περίπτωση των ξενοδοχείων στη Μαδρίτη, οι πιο πολύτιμες πτυχές είναι η εμπειρία, με 27,54%, οι εργαζόμενοι, με 18,7%, και η εξυπηρέτηση πελατών, με 18,42%.
- Στα ξενοδοχεία του Λονδίνου, οι πελάτες εκτιμούν περισσότερο το προσωπικό (23,6% ), την εμπειρία (23,5%) και την εξυπηρέτηση πελατών (11,6%).
- Στο Παρίσι, η πτυχή που λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία είναι οι εργαζόμενοι (20,2%), η εμπειρία (18,2%) και η ιδιοκτησία (11,23%).
- Στο Μιλάνο, η εμπειρία (24,5%), το προσωπικό (23,3%) και η προσφορά τροφίμων και ποτών (13,8%) ξεχωρίζουν ιδιαιτέρως.
Περιθώριο βελτίωσης σε δωμάτια, ακίνητα και γαστρονομική εξυπηρέτηση
Η δεύτερη αναφορά του Travel Trends Radar προσφέρει επίσης χρήσιμες πληροφορίες για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν σύμφωνα με τη γνώμη των επισκεπτών σε ξενοδοχεία GL πέντε αστέρων και πέντε αστέρων στην ισπανική πρωτεύουσα.
Οι πτυχές που λαμβάνουν τη χαμηλότερη βαθμολογία είναι τα δωμάτια (14,1%), η ιδιοκτησία (9,9%) και η προσφορά φαγητού και ποτού (6,4%).
Ενώ στο Λονδίνο, τα δωμάτια είναι το στοιχείο με τη χειρότερη αξία με 14,6%, ακολουθούμενα από το φαγητό και το ποτό που προσφέρονται, καθώς και το ακίνητο με 8 % το καθένα.
Τα δωμάτια (13,3%), το ακίνητο (10%) και η προσφορά τροφίμων και ποτών (8,4%) είναι αυτά που λαμβάνουν τη χειρότερη βαθμολογία στο Παρίσι.
Τέλος, στο Μιλάνο, η χαμηλότερη αποτίμηση αφορά τα δωμάτια (15,1%), την ιδιοκτησία (9,8%) και την καθαριότητα (7,4%).