Μεγάλη ζήτηση για εγχώρια και διεθνή ταξίδια το 2023 και το 2024 αναμένουν τα μέλη της Εθνικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (NTA) της Μεγάλης Βρετανίας.

Μάλιστα ανέφεραν ότι η ανάπτυξη και η ανάκαμψη από την πανδημία είναι στον ορίζοντα, ειδικά εάν ο κλάδος μπορέσει να κάνει νέες προσλήψεις και να εκπαιδεύσει προσωπικό που δεν έχει εκτεταμένες γνώσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Το μεγαλύτερο και «πιο σημαντικό» ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι tour operators, είπε η NTA, είναι ότι τα μειωμένα επίπεδα προσωπικού που εμποδίσουν τα επίπεδα εξυπηρέτησης και έχουν περιορισμένη διαθεσιμότητα εγκαταστάσεων στους ταξιδιώτες, μια ανησυχία που επαναλήφθηκε από τους tour operators στο συνέδριο USTOA τον Δεκέμβριο.

Τα ξενοδοχεία έχουν περικόψει ορισμένες υπηρεσίες, τα εστιατόρια δεν λειτουργούν κανονικά και υπάρχουν λιγότεροι εργαζόμενοι για να φιλοξενήσουν τις ομαδικές εκδρομές που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις υπηρεσίες. Πρόσθεσε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό επιδεινώνονται από μεγάλες αυξήσεις για ομαδικές τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Μάλιστα ανέφεραν και αυξήσεις στις τιμές διανυκτέρευσης των ξενοδοχείων έως και 70% το 2022. Η ΝΤΑ απέδωσε τις αυξήσεις των τιμών στα θέματα προσωπικού, τον πληθωρισμό και την υψηλή ζήτηση.

Τα μέλη του NTA λένε ότι οι χειριστές αναγκάζονται να εκπαιδεύσουν νέο προσωπικό ενώ βρίσκονται στη δουλειά. Επισήμαναν την κρίσιμη απώλεια θεσμικών γνώσεων στον τομέα, καθιστώντας δύσκολο για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να βρουν προμηθευτές ικανούς ή πρόθυμους να συνεργαστούν με ομάδες.