Άνοδο στη μέση αξία κράτησης των διακοπών κατά 55% πέρυσι σε σχέση με το 2021 κατέγραψε η εταιρεία Limitless Travel, ειδικός στα ταξίδια για άτομα ΑμεΑ.

Οι πελάτες επιλέγουν να ξοδέψουν περισσότερα σε ένα premium ταξίδι μεγάλων αποστάσεων αντί για πολλά φθηνότερα ταξίδια κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Angus Drummond δήλωσε: «Παρά την οικονομική ύφεση και τις ζοφερές προβλέψεις, έχουμε δει αύξηση της αξίας κράτησης κατά 55% στο τέλος του 2022 έναντι του τέλους του έτους 2021.

«Όχι μόνο λόγω του γεγονότος ότι τώρα προσφέρουμε ένα ευρύτερο φάσμα ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένων κρουαζιέρων και μακρινών αποστάσεων σε σύγκριση με τις εκδρομές με πούλμαν στο Ηνωμένο Βασίλειο που ξεκινήσαμε αρχικά όταν ξεκινήσαμε το 2017».

Πρόσθεσε ότι το 40% όλων των κρατήσεων είναι από επαναλαμβανόμενους πελάτες.

«Για την κοινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η προοπτική της κράτησης ενός ταξιδιού στο εξωτερικό μπορεί να φαίνεται μερικές φορές αδύνατη», είπε ο Drummond. «Καταφέραμε να αποδείξουμε επανειλημμένα ότι παρέχοντας υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών με κατάλληλο εξοπλισμό και φροντίδα, ο κόσμος των ταξιδιών, ακόμη και τα μεμονωμένα ταξίδια, είναι προσβάσιμος σε όλους».