Αύξηση 154% καταγράφηκε στα vegan γεύματα που σερβιρίστηκαν στα αεροσκάφη της Emirates μεταξύ 2021 και 2022, με περισσότερα από 280.000 γεύματα φυτικής προέλευσης που καταναλώθηκαν το περασμένο έτος.

Επί του παρόντος, η Emirates προσφέρει περισσότερες από 180 συνταγές που απευθύνονται σε vegan επιβάτες ή σε όσους αναζητούν υγιεινό γεύμα και σερβίρει vegan γεύματα από τη δεκαετία του 1990.

Αρχικά, οι απαιτήσεις για vegan επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένες διαδρομές όπως η Αντίς Αμπέμπα όπου απαιτούνται γεύματα vegan κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων του έτους από όσους ασκούν την Αιθιοπική Ορθόδοξη πίστη ή σε όλη την Ινδική υποήπειρο όπου πολλές θρησκείες ενθαρρύνουν μια φυτική διατροφή.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα vegan πιάτα κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, ορισμένες ευρωπαϊκές και βρετανικές διαδρομές, με την Emirates να σημειώνει σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για τα vegan πιάτα την τελευταία δεκαετία.

Τέλος, δρομολόγια που δείχνουν πρόσφατο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα vegan γεύματα περιλαμβάνουν τη Βηρυτό, το Κάιρο και την Ταϊβάν.