Aerial view of City Center Manchester, UK.

Το Μπρίστολ είναι η πόλη με τους πιο αγενείς ανθρώπους σημειώνοντας 5,84 στην κλίμακα αγένειας, με τον εθνικό μέσο όρο στο 5,40.

Αυτό προέκυψε από έρευνα που διεξήχθη από την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Preply σε περισσότερους από 1.500 κατοίκους των 19 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών. Συγκεκριμένα τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την αγένεια του μέσου κατοίκου της πόλης τους σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10.

Η Χαλ σημείωσε 5,74, καθιστώντας την τη δεύτερη πιο αγενή πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούμενη από το Κόβεντρι, με 5,70, στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κάτοικοι αργούν να αγκαλιάσουν τους ξένους, έτσι οι ντόπιοι τείνουν να δείχνουν ένα «αίσθημα τοπικότητας» για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά τους.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 47,04% ταυτίστηκε ως άνδρας και το 52,96% ως γυναίκα.

Για να υπολογίσουν τις πιο αγενείς και πιο ευγενικές πόλεις, οι συμμετέχοντες απαντούν πόσο συχνά γίνονται μάρτυρες 12 κοινών ασεβών συμπεριφορών όπου διαμένουν. Μια μέση βαθμολογία των δεδομένων που προκύπτουν για τον υπολογισμό του μέσου όρου «βαθμολογικής αγένειας» κάθε πόλης για την κατάταξή τους.

Επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι οι πιο κοινές αγενείς συμπεριφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν ανθρώπους που απορροφώνται από τα τηλέφωνά τους, είναι θορυβώδεις στο κοινό και δεν αναγνωρίζουν αγνώστους.

Για όσους ζουν ή έχουν ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Λονδίνο που δεν κατατάσσεται πρώτο μπορεί να αποτελεί έκπληξη (στην 6η). Ωστόσο, διαπιστώσαμε επίσης ότι το Σέφιλντ, το Ντέρμπι, το Μπράντφορντ και το Μάντσεστερ είναι οι πιο ευγενικοί.