Την πρώτη ομάδα τουριστών από την Κίνα υποδέχθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από τρία χρόνια η Αίγυπτος, ενόψει του επερχόμενου κινεζικού νέου έτους.

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής υποδοχής στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου, η Αιγύπτια υφυπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων καλωσόρισε τους Κινέζους τουρίστες, εκφράζοντας τη φιλοδοξία να δουν περισσότερες κινεζικές τουριστικές ομάδες.

Τονίζοντας την προσοχή που δίνει η Αίγυπτος στην υγεία και την ασφάλεια των τουριστών, η υφυπουργός είπε ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε όλα τα αιγυπτιακά ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις έχουν εμβολιαστεί και εκπαιδευτεί στα υψηλότερα πρότυπα υγείας και ασφάλειας.

Στην ομιλία του στην τελετή υποδοχής, ο Πρέσβης της Κίνας στην Αίγυπτο Liao Liqiang ευχαρίστησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση και τον λαό για το θερμό καλωσόρισμα στους Κινέζους τουρίστες και ευχήθηκε για μια διαρκή φιλία μεταξύ των δύο χωρών.

Η Κίνα ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη πηγή τουριστών στην Αίγυπτο κατά τα προ πανδημίας χρόνια.

Το 2019, η Αίγυπτος δέχτηκε 13,1 εκατ. τουρίστες, με τα έσοδα από τον τουρισμό να αγγίζουν το υψηλό ρεκόρ των 13,03 δισ. δολαρίων ΗΠΑ πριν η πανδημία πλήξει άσχημα τον κλάδο τα επόμενα χρόνια.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, ωστόσο, περίπου 4,9 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Αίγυπτο, σημειώνοντας αύξηση 85,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία της Αιγύπτου.