Ο ξενοδοχειακός όμιλος Meliá Hotels International κατέλαβε την πρώτη θέση στην πρόσφατα δημοσιευμένη κατάταξη για το 2023 ως ο καλύτερος εργοδότης.

Η πιστοποίηση Top Employers αναγνωρίζει οργανισμούς που χρησιμοποιούν βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση ταλέντων

Η Meliá Hotels International αναδείχθηκε ως μία από τις εταιρείες που συμβάλλουν περισσότερο στην αριστεία στον εργασιακό χώρο στην Ισπανία, το Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία για δεύτερη συνεχή χρονιά, και για πρώτη φορά επίσης στη Γερμανία και την Ιταλία.

Αυτές οι πέντε πιστοποιημένες χώρες φιλοξενούν το 50% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Το Top Employers Institute πιστοποιεί κορυφαίους εργοδότες σε 123 χώρες με βάση την Έρευνα Βέλτιστων Πρακτικών Ανθρώπινου Δυναμικού, μια ολοκληρωμένη ανάλυση μεταβλητών στη διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στην οποία η Meliá ήταν ιδιαίτερα σημαντική σε τομείς όπως η κατάρτιση, η δέσμευση, η ηθική και η ακεραιότητα, οι αξίες και Διαχείριση Αλλαγών.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meliá, Gabriel Escarrer, «αυτή η πιστοποίηση αποτελεί μια σημαντική ανεξάρτητη αναγνώριση της δέσμευσής μας προς τα μέλη της ομάδας μας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αριστεία στο χώρο εργασίας σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία πρέπει να προωθήσουμε τα ταξίδια περισσότερο από ποτέ ως ελκυστικά. βιομηχανία για να εργαστείτε».

Η στρατηγική διαχείρισης ταλέντων της Meliá Hotels International μετά τον Covid-19 επικεντρώνεται στην προσέλκυση και στρατολόγηση των ταλέντων που απαιτούνται για την επιστροφή στην κανονική δραστηριότητα και κυρίως στην ενίσχυση της δέσμευσης και της υπερηφάνειας ότι ανήκουν στα μέλη της ομάδας της, προσφέροντας μια ελκυστική πρόταση αξίας που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της Meliá ως εργοδότη. Όλα τα έργα που σχετίζονται με την κατάρτιση, τη δέσμευση, την ηθική και την ακεραιότητα, τις αξίες και τη διαχείριση της αλλαγής έχουν ενισχυθεί και επίσης αναγνωριστεί κατά τη διαδικασία πιστοποίησης.​