Οι περισσότεροι από τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ισλανδία, τη Νορβηγία ή την Ελβετία που καλύπτονται από τη συμφωνία για το Brexit αισθάνονται Ευρωπαίοι και σχεδιάζουν να συνεχίσουν να ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tα εν λόγω αποτελέσματα αποκαλύφθηκαν μέσω της πρόσφατης έρευνας που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία Local.

Η ίδια έρευνα σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Βρετανών αισθάνεται Ευρωπαίοι, ωστόσο ανησυχούν μεταξύ άλλων για τα ταξίδια.

Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν ενώ τα ταξίδια είναι εκεί που παρουσιάζονται τα περισσότερα ζητήματα που σχετίζονται με το νέο καθεστώς. Έχει επίσης αναφερθεί ότι οι συνοριοφύλακες συνεχίζουν να σφραγίζουν διαβατήρια Βρετανών με δικαιώματα διαμονής σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, παρά το γεγονός ότι δεν θα έπρεπε.

Από το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων, το 80% θεώρησε ότι η διαδικασία απόκτησης του νέου καθεστώτος είναι πολύ εύκολη ή αβίαστη, ενώ το 60,7% πιστεύει ότι τα δικαιώματά του είναι ασφαλή. Ταυτόχρονα, το 39,3% έχει ανησυχίες σχετικά με την κατάστασή του στο μέλλον.

Που θέλουν να ζήσουν οι Βρετανοί

Η έρευνα έφερε επίσης στο φως το γεγονός ότι πάνω από τα τρία τέταρτα του συνολικού αριθμού των συμμετεχόντων στη μελέτη ή το 76,6% σχεδιάζει να ζήσει στις χώρες της ΕΕ ή στην Ελβετία. Επιπλέον, το 65,7% είπε ότι το Brexit αύξησε την πιθανότητα επιλογής.

Τέλος, τα στοιχεία που παρέχονται από την ίδια πηγή αποκάλυψαν ότι ο αριθμός όσων παραιτήθηκαν από την υπηκοότητα του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 30% το 2021 σε σύγκριση με το 2020.