Ρεκόρ εσόδων κατέγραψαν τα έσοδα από τον τουρισμό στην Πορτογαλία πέρυσι φθάνοντας τα 22 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα του 2019.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα Σίλβα. Τα σχόλια του Σίλβα έγιναν κατά την τελική συνεδρίαση των εγκαινίων της νέας Σχολής Φιλοξενίας και Τουρισμού (EHTP), ενώ είπε ότι ο τουρισμός που είναι ένας από τους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης του οικονομικού τομέα της χώρας επηρεάστηκε επίσης πολύ από την εξάπλωση κορωνοϊού και των μεταλλάξεων του.

Δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γάλλους

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Air Journal, που παρέχεται από την ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης Liligo, αποκάλυψε ότι μετά το Μαρόκο, η Πορτογαλία ήταν ο κύριος τουριστικός προορισμός για τους Γάλλους πολίτες πέρυσι.

Εκτός από ταξιδιώτες από ευρωπαϊκές χώρες, πέρυσι οι αρχές στην Πορτογαλία ανακοίνωσαν ότι δέχτηκαν μεγάλο αριθμό τουριστών και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα στοιχεία που παρασχέθηκαν προηγουμένως από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE) αποκάλυψαν ότι η Πορτογαλία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ επισκεπτών από την Αμερική τον Σεπτέμβριο με περισσότερους από 204.000 ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.