Οι δαπάνες για ταξίδια αυξήθηκαν κατά 66% τον Ιανουάριο, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία της Barclaycard.

Παράλληλα, οι δαπάνες για κάρτες σημείωσαν ετήσια αύξηση 83,1% στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και 75,7% στις αεροπορικές εταιρείες. Οι δαπάνες για άλλες μορφές ταξιδιού αυξήθηκαν κατά 41,6%.

Η συνολική αύξηση στα ταξίδια έφτασε το 66,1% τον περασμένο μήνα συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2022.

Η αύξηση των συναλλαγών για τα ταξιδιωτικά γραφεία αυξήθηκε κατά 77% και οι αεροπορικές εταιρείες κατά περισσότερο από 48% τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με το σύνολο των ταξιδιών να αυξάνεται κατά ένα τέταρτο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η συνολική καταναλωτική δαπάνη για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αυξήθηκε κατά 9,7%, από 4,4% τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Barclaycard δήλωσε: «Ο ταξιδιωτικός τομέας συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς η απουσία περιορισμών πριν από την πτήση οδήγησαν περισσότερους Βρετανούς να ταξιδεύουν μακρύτερα. Αυτό έρχεται καθώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρείες σημείωσαν ετήσια αύξηση 83,1% και 75,7% αντίστοιχα».

Η έκθεση δαπανών της Barclaycard στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε: «Οι μη βασικές δαπάνες για κάρτες αυξήθηκαν κατά 10,4% τον Ιανουάριο του 2023.

«Αυτό οφείλεται στην αύξηση των δαπανών κατά 26,5% σε ετήσια βάση στον συνολικό τομέα της φιλοξενίας και της αναψυχής, η οποία αντανακλά τον αντίκτυπο των περιορισμών του Plan B που ίσχυαν πέρυσι λόγω της παραλλαγής Omicron του Covid-19».