Το ταξιδιωτικό χάος που έπληξε τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο το περασμένο καλοκαίρι και επανεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών έχει κάνει τους Βρετανούς τουρίστες επιφυλακτικούς να κάνουν ταξίδια, σύμφωνα με νέα έρευνα της British Columbia Automobile Association (BCAA).

Η έρευνα που διεξήχθη διαδικτυακά από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Leger, διαπίστωσε ότι το 84% από τα 1.000 άτομα που ερωτήθηκαν ανησυχούσαν για καθυστερήσεις πτήσεων και χαμένες αποσκευές.

Το 83% ανησυχούσε σχετικά με το προσωπικό στις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια.

Άλλες κοινές απαντήσεις περιλάμβαναν φόβους για αυξανόμενη δυσκολία επιστροφής από τον προορισμό τους για ακυρωμένα ταξίδια (86%) και ανησυχία για τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών συνθηκών (76%).

Η φετινή έρευνα διαπίστωσε ότι το 77% των Βρετανών σχεδιάζει να ταξιδέψει για διακοπές αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ το 40% δήλωσε ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει αεροπορικώς στον προορισμό του.

Τα υψηλότερα επιτόκια και ο πληθωρισμός φαίνεται να δαγκώνουν το διαθέσιμο εισόδημα των ανθρώπων, καθώς το 89% είπε ότι παρακολουθεί προσεκτικά το κόστος ταξιδιού, ενώ το 55% είπε ότι το υψηλό κόστος τους κάνει λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν.

Τέλος, η έρευνα της BCAA διαπίστωσε ότι το 75% είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού, ενώ το 62% ήταν πιο πιθανό να λάβουν ιατρική ασφάλιση που σχετίζεται με ταξίδια.