Την είσοδό τους στην ταξιδιωτική βιομηχανία έχουν κάνει τα κίτρινα διθέσια οχήματα της GoCar Tours σε δημοφιλείς πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Βαρκελώνης και του Σαν Ντιέγκο. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Nathan Withrington και Alasdair Clements και η πρώτη της περιοδεία με οδηγό GPS ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο το 2004.

Τώρα, η GoCar ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ηλεκτρικά οχήματα αυτόνομης οδήγησης, με μια επίδειξη στο Λας Βέγκας να έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου.

Η ανάπτυξη συνδυάζει οχήματα από την Arcimoto με τεχνολογία χωρίς οδηγό από την Faction Technology και το σύστημα ξεναγήσεων της GoCars.

Όταν είναι σε πλήρη λειτουργία, σε περίπου έξι έως οκτώ μήνες, τα οχήματα θα «οδηγούν» μόνα τους σε ένα από τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της GoCars στο Las Vegas Strip, όπου οι πελάτες θα μπουν και θα αναλάβουν την οδήγηση για μια εμπειρία περιήγησης στα αξιοθέατα με οδηγό μια «περιήγηση μέσω κινητού οδηγός”.

«Είναι σαν να έχεις έναν ντόπιο ξεναγό με ρόδες να σου λέει για την πόλη», είπε ο Withrington. «Μπορείς να σταματήσεις όπου θέλεις, να βγεις εκεί που θέλεις και να προγραμματίσεις τον χρόνο σου με το δικό σου πρόγραμμα, όχι με χρονοδιάγραμμα τουριστικών λεωφορείων».

Στο τέλος της εμπειρίας, ο πελάτης βγαίνει από το όχημα στο ξενοδοχείο του και το αυτοκίνητο «οδηγεί» μόνο του πίσω στην αποθήκη GoCar.swright.