Ιδιαίτερα θετική για τον ξενοδοχειακό κλάδο της Γαλλίας αναμένεται να εξελιχθεί η τρέχουσα χρονιά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πλατφόρμας ψηφιακού μάρκετινγκ Sojern.

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με την αρχή του έτους, οι αναζητήσεις πτήσεων από διεθνείς προορισμούς προς τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 52%, ενώ οι αναζητήσεις ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 134%.

Κατά μέσο όρο, οι χρόνοι αναζήτησης πτήσεων τις τελευταίες 60 ημέρες (χρόνος μεταξύ αναζήτησης και ταξιδιού) είναι μεγαλύτεροι από δύο μήνες, υποδεικνύοντας ισχυρή πρόθεση για ταξίδια στη Γαλλία την άνοιξη/καλοκαίρι του 2023.

Αυτή η παρατήρηση ισχύει επίσης για εθνικές και ενδο-περιφερειακές αναζητήσεις. Η προθυμία των διεθνών ταξιδιωτών να ανακαλύψουν ξανά τη Γαλλία το 2023 επιβεβαιώνεται επίσης από το βαρόμετρο ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Η έκθεση εξέτασε πιθανούς ταξιδιώτες από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Γαλλία κατατάχθηκε ως ο νούμερο ένα προορισμός για τους Αυστραλούς, τους Καναδούς, τους Κινέζους, τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες και νούμερο δύο για τους Βραζιλιάνους.

Παράλληλα, σε σύγκριση με τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι εγχώριες αναζητήσεις για πτήσεις προς τη Γαλλία έχουν αυξηθεί κατά 28%.

Οι αναζητήσεις ξενοδοχείων από και προς τη Γαλλία έχουν αυξηθεί κατά 80%.

Η πλειονότητα των αναζητήσεων ξενοδοχείων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 60 ημέρες (αριθμός ημερών μεταξύ αναζήτησης και ταξιδιού) διεξάγονται εντός δύο μηνών, υποδηλώνοντας και πάλι ότι οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν ήδη το καλοκαίρι τους στη Γαλλία.

Τύποι ταξιδιωτών

Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες στη Γαλλία είναι ιδιώτες (60%), ακολουθούμενοι από σχεδόν το ένα τέταρτο από ζευγάρια (22%) και σχεδόν το ένα πέμπτο από οικογένειες (18%).

Διάρκεια διαμονής

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών θέλει να μείνει στη Γαλλία για έως και μία εβδομάδα, με τα διεθνή ταξίδια να μοιράζονται αρκετά ομοιόμορφα μεταξύ εκείνων που θέλουν να μείνουν έως και μία εβδομάδα, έως δύο εβδομάδες και περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Όπως και με τις πτήσεις, οι αναζητήσεις ξενοδοχείων δείχνουν ότι η πλειονότητα των ταξιδιωτών θέλει να μείνει στη Γαλλία για έως και μία εβδομάδα, ειδικά για ενδοπεριφερειακά ταξίδια (58%).