Το πρώτο της νυχτερινό δρομολόγιο τρένου πρόκειται να ξεκινήσει τον Μάιο η European Sleeper, μια νεοσύστατη ολλανδοβελγική σιδηροδρομική εταιρεία.

Θα συνδέει τις Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο. Στόχος της είναι να επεκτείνει τα δρομολόγιά της σε Δρέσδη και Πράγα το 2024.

Η εναρκτήρια σιδηροδρομική υπηρεσία θα αναχωρήσει από το Βερολίνο στις 22:56 την Πέμπτη 25 Μαΐου, θα κάνει στάση στο Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ πριν φτάσει στις Βρυξέλλες στις 9:27 την επόμενη ημέρα. Το ταξίδι της επιστροφής από τις Βρυξέλλες αναχωρεί στις 19:22 και φτάνει στο Βερολίνο στις 6:48 την επόμενη μέρα.

Τα δρομολόγια από το Βερολίνο αναχωρούν Κυριακή, Τρίτη και Πέμπτη, ενώ από Βρυξέλλες, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Η νεοσύστατη σιδηροδρομική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να εισάγει μια δεύτερη γραμμή από το Άμστερνταμ στη Βαρκελώνη το 2025. Αυτή είναι μια από τις 10 γραμμές που υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία νέων διασυνοριακών σιδηροδρομικών συνδέσεων και τη βελτίωση των υφιστάμενων διεθνών υπηρεσιών.

Η πώληση εισιτηρίων για το νυχτερινό τρένο Βρυξέλλες-Βερολίνο θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου και μπορεί να γίνεται κράτηση μέσω του ιστότοπου της εταιρείας.

Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες κατηγορίες εισιτηρίων, με βάση το «επίπεδο άνεσης». Τα εισιτήρια εισόδου επιτρέπουν την κράτηση μιας θέσης (βασική επιλογή εισιτηρίου) σε μια καμπίνα έξι θέσεων. Οι τιμές για ένα μόνο ταξίδι από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο ξεκινούν από 79 ευρώ σε κοινόχρηστη καμπίνα ή από 289 ευρώ για ιδιωτική. Ωστόσο οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την ημερομηνία ταξιδιού.