Πολύ θετική φαίνεται να είναι η φετινή περίοδος του Πάσχα για τον τουρισμό στην Πορτογαλία, με τους Αμερικανούς να κυριαρχούν στις τουριστικές αφίξεις.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλγκάρβε (AHETA), Χέλντερ Μαρτίνς, εκτός από τις ΗΠΑ, η περίοδος του Πάσχα «ωφελείται πολύ από την ισπανική αγορά».

Ωστόσο, ισχυρίζεται, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να παραμένει κυρίαρχη στη νοτιότερη περιοχή της Πορτογαλίας, το Aλγκάρβε, μαζί με τις αγορές της Γαλλίας.

Σχολιάζοντας τον υψηλό αριθμό αφίξεων που αναμένεται να καταγραφούν αυτό το Πάσχα, ο Μάρτινς επεσήμανε ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου, τουρίστες από τη Βόρεια Αμερική έχουν φτάσει στο Αλγκάρβε παρόλο που δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή η αγορά –η αγορά των ΗΠΑ– να ενοποιηθεί για να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Πορτογαλία (AmCham Portugal), Graça Didier είπε ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι Αμερικανοί τουρίστες δεν επισκέπτονταν πολύ την Πορτογαλία, αλλά τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό έχει αλλάξει και η χώρα βρίσκεται στον χάρτη των Αμερικανών ταξιδιωτών.