Τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και τα πολυτελή θέρετρα βασίζονται σε ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για μια εμπειρία πολυτέλειας. Ωστόσο, ακόμα και αυτοί οι ταξιδιώτες έχουν θέσει κάποια όρια στο πόσα χρήματα θα ξοδέψουν, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της MLIV Pulse.

Περισσότεροι από τους μισούς πλούσιους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και ένα τέταρτο από την Ευρώπη, κοιτάζουν προσεκτικά τον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό για τις φετινές διακοπές τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη ενώ οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν, θέτουν αυστηρά όρια για το τι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν, με το 69% των συμμετεχόντων να λέει ότι ο μέγιστος προϋπολογισμός τους ανά δωμάτιο ξενοδοχείου ήταν 500 δολάρια και το 24% ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν έως 1.000 δολάρια.

Μόνο το 5% ήταν πρόθυμο να ξοδέψει μέχρι και 2.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση και το 2% θα μπορούσε να φτάσει έως και 3.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση ή περισσότερο.

Από 500 έως 1.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση είναι αρκετά τυπικό για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων σε μια μεγάλη πόλη όπως η Νέα Υόρκη ή το Σικάγο, και τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι αεροπορικές εταιρείες θα αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο καταναλωτές που είναι δυσαρεστημένοι με την αύξηση των τιμών αυτό το καλοκαίρι.