Η τεράστια στροφή προς τις κρατήσεις πακέτων διακοπών κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τους Βρετανούς εξακολουθεί υφίσταται, όπως αποκάλυψε νέα ανάλυση δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών.

Eιδικότερα, έχουν αυξηθεί περισσότερο από ένα τέταρτο (27%) από έτος σε έτος κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους (τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου), με τις μέσες αξίες των συναλλαγών πακέτων διακοπών κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους να αυξάνονται κατά 7% σε ετήσια βάση.

  • Οι συνολικές συναλλαγές πακέτων διακοπών, έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 2020.
  • Η συνολική καταναλωτική δαπάνη για πτήσεις και διακοπές αυξήθηκε κατά 27% κατά το πρώτο τρίμηνο και τώρα έχει αυξηθεί κατά 40% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Η πλατφόρμα ψηφιακής διαφήμισης Cardlytics ανέλυσε τις δαπάνες σε περισσότερους από 24 εκατ. τραπεζικούς λογαριασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα δεδομένα της να δείχνουν σε γενικές γραμμές μια ισχυρή ανάκαμψη για ταξίδια μετά την Covid.

Ωστόσο, τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου φαίνεται να δείχνουν επίσης κάποιες προσπάθειες των καταναλωτών να περιορίσουν τις δαπάνες τους εν μέσω του κόστους ζωής και των πληθωριστικών πιέσεων, με τον αριθμό των ταξιδιωτών που εξαργυρώνουν εκπτώσεις και προσφορές μέσω των τραπεζικών λογαριασμών τους για αγορές ταξιδιών κατά 79% σε ετήσια βάση.

Οι δαπάνες με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, για παράδειγμα, αυξήθηκαν ταχύτερα από το ποσοστό για τον υπόλοιπο κλάδο κατά το πρώτο τρίμηνο (42%) σε σύγκριση με αύξηση 29% για άλλες αεροπορικές εταιρείες.