Ο τουριστικός τομέας της Ισπανίας το 2023 αναμένεται να σημειώσει έσοδα ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρά τον υψηλό πληθωρισμό όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουριστική ένωση Exceltur.

Ειδικότερα, προέβλεψε ότι τα κέρδη από τον τουριστικό τομέα θα φτάσουν τα 172,2 δισ. ευρώ μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα της χρονιάς και τις αισιόδοξες ελπίδες του κλάδου.

Αυτό θα ήταν μια αύξηση 8,3% έναντι του αριθμού ρεκόρ των 159 δισεκατομμυρίων ευρώ που καταγράφηκε το 2022.

Πρόκειται για αύξηση 9,4% σε σχέση με το 2019, πριν η πανδημία καταστρέψει τον κλάδο.

Αυτό το κεντρικό σενάριο βασίζεται στη συνέχιση της ισχυρής ζήτησης στον εσωτερικό τουρισμό και στην εδραίωση της αναγέννησης στην Ευρώπη από την οποία προέρχεται η πλειοψηφία των διεθνών τουριστών, ανέφερε ο όμιλος σε δήλωση.

Επίσης, η τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας θα πρέπει να επωφεληθεί το 2023 από την αύξηση των επισκεπτών από την Ασία και τη Βόρεια Αμερική, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία έχουν αυξηθεί.

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο μετά τη Γαλλία, η Ισπανία το 2022 υποδέχτηκε σχεδόν 71,6 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, κυρίως από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Καθώς αυτό αυξήθηκε από τα 31,1 εκατ. που ήρθαν το 2021, ήταν ακόμα κάτω από το ρεκόρ των 83,7 εκατ. επισκεπτών από ξένες χώρες που έφτασαν το 2019 πριν ο COVID-19 χτυπήσει τον κλάδο.