Το ποσοστό πληρότητας των τουριστικών κατοικιών στη Γαλλία ανήλθε στο 66%, σύμφωνα με στοιχεία από τη Γαλλική Εθνική Ένωση Τουριστικών Κατοικιών (SNRT).

Το SNRT ανέφερε ότι οι πληρότητες στα γαλλικά ορεινά θέρετρα ήταν ιδιαίτερα υψηλές τον Ιανουάριο λόγω της ευνοϊκής ισορροπίας μεταξύ των ευρωπαϊκών προγραμμάτων διακοπών.

Τα ακίνητα με βαθμολογία 5 και 4 απολάμβαναν μια ιδιαίτερα μεγάλη εισροή πελατών, γεγονός που υποδηλώνει την επιστροφή ξένων επισκεπτών σε αυτούς τους ιστότοπους.

Το συνολικό ποσοστό πληρότητας αυτής της περιόδου στην ακτή είναι 36%, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 14% σε σύγκριση με την περασμένη χειμερινή περίοδο.

Προορισμοί όπως η Νορμανδία έχουν ιδιαίτερα υψηλή πληρότητα λόγω της ευκολίας που προσφέρουν για σύντομες διαμονές.

Σε αντίθεση με άλλες περιοχές, οι παραμονές μεγαλύτερης διάρκειας έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αντίκτυπος των απεργιών στις αστικές περιοχές μειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν μεταφράζεται σε υψηλό ποσοστό πληρότητας τη χειμερινή περίοδο, με μόλις 63% να καταγράφεται για την περίοδο.

Η άνοιξη ήταν επιτυχημένη όσον αφορά στο ποσοστό πληρότητας, καθώς την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ανέβηκε στο 75%.

Επιπλέον, ορισμένες πόλεις όπως το Παρίσι, η Τουλούζη και η Λυών έχουν βιώσει ακόμη υψηλότερο επίπεδο και ξεπέρασαν το 80%.