Περίπου 226.000 τουρίστες διέμειναν στα καταλύματα της Εσθονίας τον περασμένο Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Εσθονίας, εκτός από την αύξηση των τουριστών, αυξήθηκε και το μέσο κόστος μιας διανυκτέρευσης. Συγκεκριμένα, το κόστος για μια διανυκτέρευση σε εσθονικά καταλύματα αυξήθηκε κατά 15% από έτος σε έτος.

Παράλληλα, περισσότεροι ξένοι και ντόπιοι τουρίστες διέμεναν στην Εσθονία, με συνολικά 101.700 ξένους και 124.500 εγχώριους τουρίστες.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους ξένους τουρίστες, σημειώθηκε αύξηση 33% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι κύριες αγορές-πηγές τουριστών

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Εσθονίας, η μεγαλύτερη ομάδα τουριστών που διαμένουν σε εσθονικές εγκαταστάσεις αποτελούνταν από Φινλανδούς πολίτες, με περίπου 40.000, ακολουθούμενοι από Λετονούς, με συνολικά 19.000 τουρίστες.

Παράλληλα, κατά τον Μάρτιο του 2023, αυξήθηκε επίσης ο αριθμός των φιλοξενούμενων τουριστών από τη Γερμανία, τη Λιθουανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πολωνία και τις ασιατικές χώρες.

Επιπλέον, τα στατιστικά δείχνουν επίσης ότι συνολικά το 69% των ξένων τουριστών ήταν σε διακοπές, ενώ το 26% ταξίδευε για δουλειά.

Αυξημένα ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία

Το ποσοστό πληρότητας δωματίων στις εγκαταστάσεις καταλυμάτων στην Εσθονία τον Μάρτιο του 2023 ήταν 40% και το μέσο κόστος μιας βραδιάς επισκέπτη ήταν 43 ευρώ ανά άτομο, αντιπροσωπεύοντας αύξηση έξι ευρώ σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και επτά ευρώ σε σύγκριση με 2019.