Αυξημένη ζήτηση κατέγραψαν οι πράσινοι ναύλοι τις πρώτες 100 ημέρες διαθεσιμότητάς τους όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος Lufthansa.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 200.000 επιβάτες αγόρασαν τους νέους πράσινους ναύλους του τις πρώτες 100 ημέρες από τη διάθεσή τους στο ευρωπαϊκό δίκτυό του.

Το ποσοστό ισοδυναμεί με περίπου το 3% των επιβατών που μπόρεσαν να κάνουν κράτηση για τον τύπο ναύλου που είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο μέσω των ιστοσελίδων και των πλατφορμών NDC των Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS, Eurowings και Air Dolomiti.

Οι πτήσεις της SWISS μεταξύ Ζυρίχης και Λονδίνου έχουν τις περισσότερες πράσινες κρατήσεις ναύλων.

Ακολούθησαν οι πτήσεις της Lufthansa μεταξύ Αμβούργου και Μονάχου. Το ποσοστό κράτησης πράσινων ναύλων business class είναι επί του παρόντος περίπου τρεις φορές υψηλότερο από τους οικονομικούς ναύλους, πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

Η εισαγωγή των πράσινων ναύλων στο ευρωπαϊκό δίκτυο μικρών αποστάσεων είναι μέρος των κλιματικών στόχων του ομίλου, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη μείωση στο μισό των εκπομπών άνθρακα έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019. Στόχος της αεροπορικής είναι να φτάσει το καθαρό μηδέν έως 2050.