Tο πρώτο δίκτυο 5G μηδενικού άνθρακα στον κόσμο θα βρίσκεται στο θέρετρο Six Senses Southern Dunes στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αυτό αποκάλυψε η Red Sea Global (RSG), ο προγραμματιστής πίσω από τα έργα The Red Sea και Amaala στη Σαουδική Αραβία, και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Zain KSA.

Η RSG είπε ότι το δίκτυο 5G μηδενικού άνθρακα, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την Ερυθρά Θάλασσα, θα προσφέρει στους επισκέπτες «τις υψηλότερες ταχύτητες για συνδεσιμότητα 5G στην περιοχή».

Θα τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από πάνω από 760.000 ηλιακούς συλλέκτες που έχει κατασκευάσει η Red Sea Global για να τροφοδοτεί ολόκληρο τον προορισμό των 28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σχεδιασμένο με τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, η RSG είπε ότι το έργο θα επιτύχει τρεις πρωταρχικούς στόχους:

  • Τη διατήρηση του περιβάλλοντος.
  • Τη μείωση των εκπομπών με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Τον μετριασμό της οπτικής παραμόρφωσης.

Οι πύργοι έχουν κατασκευαστεί για να συνδυάζονται με το τοπίο της Ερυθράς Θάλασσας. Εμπνευσμένη από τους γύρω βραχώδεις σχηματισμούς, η εξωτερική αισθητική των πύργων συγχωνεύεται στον φυσικό βιότοπο του θερέτρου.

«Φιλοδοξούμε να είμαστε παγκόσμιοι πρωτοπόροι στην ανάπτυξη του αναγεννητικού τουρισμού, υιοθετώντας 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον εμβληματικό προορισμό μας, την Ερυθρά Θάλασσα, και εργαζόμαστε για την επίτευξη καθαρού οφέλους διατήρησης 30 τοις εκατό έως το 2040», δήλωσε ο John Pagano, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Ερυθράς Θάλασσας Global.