Η Boeing δωρίζει 500.000 δολάρια για να βοηθήσει στην ανάκαμψη και τις προσπάθειες ανακούφισης από τις πυρκαγιές στη Χαβάη, που έχουν καταστρέψει τις κοινότητες του Μάουι.

«Η οικογένεια της Boeing εκφράζει τα θερμά μας συλλυπητήρια στον λαό της Χαβάης στον απόηχο των τραγικών πυρκαγιών εκεί», δήλωσε ο Ziad Ojakli, εκτελεστικός αντιπρόεδρος των Κυβερνητικών Επιχειρήσεων. «Μέσω της υποστήριξης των μη κερδοσκοπικών συνεργατών μας επί τόπου, θα βοηθήσουμε τους πληγέντες κατοίκους του Μάουι να καλύψουν τις πιο άμεσες ανάγκες τους και να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση αυτής της όμορφης κοινότητας».

Η χρηματοδότηση από το Boeing Charitable Trust θα υποστηρίξει τους ακόλουθους οργανισμούς:

250.000 δολάρια για τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για να διατηρήσει καταφύγια για όσους αναζητούν καταφύγιο και να παρέχει κιτ άνεσης, κιτ καθαρισμού, θρεπτικά γεύματα, πληροφορίες και άλλους πόρους.

250.000 δολάρια για το Maui Strong Fund του Κοινοτικού Ιδρύματος της Χαβάης για την παροχή ταχείας ανταπόκρισης και ανάκαμψης, συμπεριλαμβανομένων στέγης, τροφής, υποστήριξης για τη θλίψη και πολλά άλλα στις πληγείσες κοινότητες.

«Οι σκέψεις μας είναι με όσους έχουν ανάγκη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν τη Χαβάη», δήλωσε η Anne McKeough, επικεφαλής ανάπτυξης στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες για εταίρους όπως η Boeing καθώς εργαζόμαστε μαζί για να παρέχουμε βοήθεια και ελπίδα στις κοινότητες στον απόηχο αυτών των καταστροφικών πυρκαγιών».

«Η εστίασή μας με το Maui Strong Fund σε αυτό το στάδιο είναι να φέρουμε ανακούφιση στους κατοίκους του Μάουι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Η χρηματοδότηση πηγαίνει απευθείας στους επί τόπους εταίρους που παρέχουν καταφύγιο, φαγητό, ντους, φροντίδα ζώων, υποστήριξη θλίψης και άλλες υπηρεσίες όπως προκύπτουν», δήλωσε ο Micah Kāne, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του Hawai’i Community Foundation. «Ένα ειλικρινές mahalo (ευχαριστώ) στην Boeing και σε άλλους χορηγούς που έχουν ενταχθεί για να στηρίξουν την κοινότητά μας στις στιγμές που το χρειαζόμαστε περισσότερο – το επίπεδο γενναιοδωρίας που είδαμε τις τελευταίες ημέρες ήταν πραγματικά άνευ προηγουμένου».

Εκτός από τις εταιρικές φιλανθρωπικές επενδύσεις, οι εργαζόμενοι της Boeing προσφέρουν στις τοπικές τους κοινωνίες συμμετέχοντας σε εθελοντικά και φιλανθρωπικά προγράμματα αγώνα δώρων. Σύμφωνα με τα προγράμματα αντιστοίχισης δώρων εργαζομένων της Boeing, η εταιρεία θα ανταποκρίνεται στις συνεισφορές των εργαζομένων που πληρούν τις προϋποθέσεις για την υποστήριξη των προσπαθειών ανακούφισης από τις πυρκαγιές.

Οι προσπάθειες αποκατάστασης και ανακούφισης από καταστροφές ευθυγραμμίζονται με τη συνεχή δέσμευση της Boeing στις κοινότητες όπου ζουν και εργάζονται οι συνάδελφοί μας.  Σημειώνεται ότι η Boeing απασχολεί 151 άτομα στη Χαβάη.