Το Ντουμπάι ανέφερε υψηλούς αριθμούς επισκεπτών το πρώτο εξάμηνο του έτους, με αύξηση 10% από έτος σε έτος στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, 555.000 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία επισκέφθηκαν το Ντουμπάι, δείχνοντας ότι το Εμιράτο «προχωρά σταθερά προς τον στόχο του να γίνει ο πιο επισκέψιμος προορισμός στον κόσμο», ανέφερε η τουριστική επιτροπή.

Συνολικά, το Ντουμπάι υποδέχθηκε συνολικά 8,6 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του έτους, το οποίο ήταν υψηλότερο από 7,1 εκατ. την ίδια περίοδο το 2022.

Ο Issam Kazim, διευθύνων σύμβουλος του Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, δήλωσε: «Η απόδοση του κλάδου στο πρώτο εξάμηνο του έτους αποτελεί απόδειξη της στραμμένης στο μέλλον στρατηγικής της οραματίστριας ηγεσίας μας να τοποθετήσει το Ντουμπάι ως την καλύτερη πόλη στον κόσμο για επίσκεψη. ζεις και δουλεύεις.

«Μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό παγκόσμιο τουριστικό οικοσύστημα, το Ντουμπάι συνέχισε να επιταχύνει τη δυναμική και να βρίσκεται μπροστά από την καμπύλη, κυρίως αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία των προσφορών της πόλης και την ευελιξία του χαρτοφυλακίου μας.

«Κεντρικό στοιχείο της επιτυχίας μας να αναδείξουμε το Ντουμπάι ως προορισμό που πρέπει να επισκεφτείτε είναι η προώθηση συνεργασιών πολλαπλών επιπέδων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».