Κύριος Χορηγός του Greek Tourism Workshop που διοργανώνει στις 22 Οκτωβρίου η Tourism Media & Events στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην Ουτρέχτη αναμένεται να είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ). Η ολλανδική, μια από τις αγορές που παραδοσιακά τροφοδοτούν την Ελλάδα με ταξιδιώτες, είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς τα τελευταία χρόνια σημειώνει υψηλές επιδόσεις, με το 2019, όταν ο αριθμός των Ολλανδών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας υπερέβη το 1 εκατομμύριο, να αποτελεί χρονιά-ρεκόρ.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή του στη στήριξη των δράσεων σχετικά με την προβολή και την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού στο εξωτερικό, ο ΕΟΤ θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Greek Tourism Workshop, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί, φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη δυναμική τους στην ολλανδική αγορά.

Η συμμετοχή του ΕΟΤ στο Workskop, που διοργανώνει η Tourism Media & Events, είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας, με δεδομένο ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για ταξιδιώτες που αναζητούν υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και είναι λάτρεις της γαστρονομίας αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά οι Κάτω Χώρες αποτελούν για τον ΕΟΤ αγορές που δραστηριοποιείται από ετών για να προωθήσει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Τόσο στην Ολλανδία όσο και στο Βέλγιο η Ελλάδα κατατάσσεται ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, αυξάνοντας το μερίδιό της από τα προηγούμενα έτη.

Άλλωστε όπως ανακοινώθηκε από τα κυριότερα αεροδρόμια αναχώρησης των Ολλανδών και Βέλγων ταξιδιωτών (Schiphol airport, Brussels airport) το καλοκαίρι του 2024 η χώρα μας ήταν ανάμεσα στους 3 δημοφιλέστερους προορισμούς που επέλεξαν οι αναχωρούντες επιβάτες.

Με τη συμμετοχή σε εξειδικευμένα B2B events εδραιωμένων αλλά και niche τουριστικών πρακτόρων καθώς και Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, ο ΕΟΤ αξιοποιεί τη φήμη της χώρας ως προορισμού θερινών διακοπών για να ενισχύσει τη ζήτηση για ταξίδια στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να προσελκύσει νέα κοινά όπως ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για φύση, περιηγήσεις, περιπέτεια, ταξιδιώτες υψηλής δαπάνης, luxury travelers και μεμονωμένους επισκέπτες που ταξιδεύουν αυτόνομα ή σε γκρουπ.

Στόχος για την περαιτέρω ανάπτυξη των συγκεκριμένων αγορών είναι η προβολή της χώρας ως ενός ποιοτικού προορισμού μοναδικών εμπειριών με αξιόλογη τουριστική προσφορά και ιδανική σχέση-ποιότητας τιμής και η παράλληλη ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών που ταιριάζουν στο προφίλ των ταξιδιωτών από τις Κάτω Χώρες.

Σε ό,τι αφορά το Greek Tourism Workshop στην Ουτρέχτη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Liemès, θα δώσουν το «παρών» ισχυροί τουριστικοί πράκτορες με μεγάλο έρεισμα στην Ολλανδία.

Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί εκατοντάδες Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους ολλανδικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ενώ θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις τόσο από τον ΕΟΤ όσο και από προορισμούς και φορείς της Ελλάδας.

Στόχος του Workshop είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό τουρισμού στον παγκόσμιο χάρτη. Ενδεικτικό της δυναμικής που αναμένεται να έχει το Workshop είναι το γεγονός ότι θα συμμετέχουν τουριστικοί πράκτορες και διακεκριμένα Media από την Ουτρέχτη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Χάγη. Κύριος Χορηγός είναι ο ΕΟΤ και τιμώμενος προορισμός η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος Βόλου και το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Επίσημος χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean και χορηγός επικοινωνίας το tourismtoday.gr.

Τα Greek Tourism Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσουν με αιχμή τον εναλλακτικό και γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και τον τουρισμό πολυτελείας.