Τέσσερις εκθέσεις σε τρεις πόλεις -Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα- διοργανώνει από αύριο Πέμπτη και μέχρι τη Δευτέρα η ΔΕΘ-Helexpo.
Με τις «μηχανές» της εταιρείας να δουλεύουν στο «φουλ» διοργανώνονται παράλληλα Detrop-Oenos, Agrothessaly, Athens International Jewellery Show και Furnidec/The Interior Show. Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας, στο Metropolitan Expo και στο MEC Παιανίας αντίστοιχα.
Το «δίδυμο» των Detrop-Oenos (2-4 Μαρτίου) συγκεντρώνει φέτος 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία.
Παρούσες στην έκθεση είναι οι Περιφέρειες Κεντρ. Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου, Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτ. Μακεδονίας.
Περίπου 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και ομαδικές συμμετοχές από την ΠΓΔΜ και από την Βουλγαρία, καθώς και από 25 άλλες χώρες. Από Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Αίγυπτο, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σ. Αραβία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ.
Ο αριθμός των προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.500.
Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες, παράλληλες εκδηλώσεις:
- Tastes Discovery Zone στο περίπτερο 13 και 15, αλλά και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Το Tastes Discovery Zone περιλαμβάνει το Tastes Discovery Area, τα Tastes Discovery Workshops και το Wine Pairing Discovery. Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories.
- To 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University-Business Conference UBC). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.
- Οι επιδείξεις των Hellenic Artisan Butchers-Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών με δημιουργίες παρασκευασμάτων, οστεογλυπτικής, κρεογλυπτικής, Dry Aged, γευστικές δοκιμές κα.
- Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.
- Τηλεοπτικός Διαγωνισμός Μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο». Πραγματοποιείται από το ΕΝΑ Channel στην Detrop σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας. Τον συντονισμό έχει ο Executive Chef, Στέλιος Δίγκας.
Από την 1η έως τις 4 Μαρτίου θα διοργανωθεί στην Αθήνα το «Athens International Jewellery Show». Η 32η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού στο Metropolitan Expo. Αναπτύσσεται σε 12.000 τ.μ. και έχει συγκεντρώσει 250 άμεσους εκθέτες από Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία. Και 161 έμμεσους από Ταϋλάνδη, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Χονγκ-Κονγκ, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Φιλανδία, Δανία, Κίνα, Βέλγιο, Αυστρία και Αυστραλία.
Στην Αθήνα, στο MEC Παιανίας, οι μεγαλύτεροι Έλληνες κατασκευαστές επίπλου, καθώς και όλος ο κόσμος της διακόσμησης, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση Furnidec/The Interior Show από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου.
Στη φετινή έκθεση παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις και τα πλέον πρόσφατα νέα από τον χώρο του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμησης.
Οικιακό και επαγγελματικό έπιπλο, διακόσμηση, interior και industrial design συναντώνται στην Furnidec/The Interior Show, την μακροβιότερη και πλέον εξειδικευμένη έκθεση του κλάδου.
Η έκθεση φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγράμματος hosted buyers.
Σταθερός στόχος της Furnidec/The Interior Show είναι η ολοκληρωμένη προβολή του «made in Greece» επίπλου, το οποίο ανταγωνίζεται με αξιώσεις τη διεθνή παραγωγή.
Αύριο εγκαινιάζεται η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» στη Λάρισα. Φέτος σπάει όλα τα ρεκόρ, έχοντας συγκεντρώσει 780 εκθεσιακές συμμετοχές σε εκθεσιακό χώρο 25.000 τ.μ. Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται από κοινού με τον δήμο Λαρισαίων.
Η συνέντευξη Τύπου
Την ενεργητικότητα που επιδεικνύει η ΔΕΘ-Helexpo φανερώνει η παράλληλη διοργάνωση των τεσσάρων αυτών εκθέσεων. Αυτό ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Τζήκας. «
Είμαστε παρόντες στην αγορά, όπου έχουμε πλεονέκτημα» σημείωσε. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των ποσοτικών αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των εν λόγω διοργανώσεων.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε τη δυναμική των τεσσάρων εκθέσεων. Οπως τόνισε, φέρνουν τον εθνικό εκθεσιακό φορέα στο επίκεντρο σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.
Για την Athens International Jewellery Show μίλησε ο πρόεδρος της συνδιοργανώτριας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), Πέτρος Καλπακίδης. ΟΠως υπογράμμισε στην έκθεση φιλοξενούνται ελληνικές δημιουργίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το ξένο κόσμημα. Κάλεσε δε τους καταναλωτές να προτιμούν τα ελληνικά κοσμήματα στις αγορές τους.
Στην πλήρη εγρήγορση των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής. Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αυτές τις ημέρες σε τέσσερα διαφορετικά εκθεσιακά κέντρα της χώρας για τις ανάγκες των εκθέσεων. Παράλληλα τόνισε την αναβάθμιση του εκθεσιακού προϊόντος σε όλες τις διοργανώσεις.
Η φετινή έκθεση θα είναι η πιο ζωντανή των τελευταίων ετών, τόνισε η project manager των Detrop-Oenos, Σέβη Καφφά. Οι λόγοι δύο. Η παρουσία επιχειρήσεων με καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Και οι πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις.
Ένα λιθαράκι στη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στη εκπαίδευση και την αγορά θα βάλει το 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University Business Conference-UBC),
Αυτό ανέφερε ο καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαρμανιώτης.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.
Μια ολόκληρη γαστρονομική εμπειρία την χαρακτήρισε η επικεφαλής της εταιρείας Chef Stories, Σύλβια-Ιωάννα Κουμεντάκη. Η κ.Κουμεντάκη θα διοργανώσει τη θεματική ενότητα Tastes Discovery Zone στο πλαίσιο των Detrop-Oenos.