Σε Κωνσταντινούπολη (περισσότερες πτήσεις), Κάιρο, Τζέντα οι αφίξεις απογειώθηκαν όσον αφορά στην περίοδο του Ραμαζανιού, με το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών να είναι οι Αραβες μετανάστες που ταξιδεύουν προς την πατρίδα τους για να γιορτάσουν με τα μέλη της οικογένειάς τους.

“Περισσότεροι από τους μισούς κάνουν κρατήσεις διακοπών που διαρκούν περισσότερο από μία εβδομάδα”, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας κρατήσεων Wego.

Σύμφωνα με τη έρευνα της Wego, τους παραπάνω προορισμούς σε δημοτικότητα την περίοδο του Ραμαζανιού ακολουθούν η Αλεξάνδρεια, το Κουβέιτ, το Αμάν, το Ντουμπάι.

Επίσης πάνω από το 14% των ταξιδιωτών από τη Σαουδική Αραβία επιλέγουν επίσης εσωτερικές πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς όπως Ριάντ, Νταμάμ και Αμπάς.

Οι πιο δημοφιλείς αποδράσεις στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν οι δημοφιλείς μουσουλμανικές πόλεις της Τζακάρτα (πρώτη θέση), η Κουάλα Λουμπούρ (δεύτερη) και η Μανίλα (τρίτη θέση).

Σύμφωνα με την έρευνα, το 68% των κρατήσεων πτήσεων με επιστροφή ήταν για πάνω από μία εβδομάδα διαμονή, περίπου 15,7% παραμένουν για λιγότερο από τέσσερις ημέρες, ενώ το 16,7% από αυτούς μένουν για τέσσερις έως επτά ημέρες.

Αντίθετα, κατά τους υπόλοιπους μήνες, μόνο το 48% των ταξιδιωτών πραγματοποιούν ταξίδια για περισσότερο από μια εβδομάδα, ενώ το 31% ταξιδεύουν λιγότερο από τέσσερις ημέρες.

Οπως αναφέρεται σε στοιχεία της Wego, o μέσος χρόνος διεξαγωγής των κρατήσεων του Ραμαζανιού είναι 26 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.