Η UPS (NYSE: UPS) δημοσίευσε την ετήσια αναφορά αειφόρου ανάπτυξης ανακοινώνοντας ότι, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των δεμάτων που στάλθηκαν το 2012 αυξήθηκε, η εταιρεία μείωσε τις συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG). Στα περιβαλλοντικά επιτεύγματα της εταιρείας περιλαμβάνονται η εξοικονόμηση καυσίμων τόσο στις εναέριες όσο και στις χερσαίες παραδόσεις, η αύξηση των επενδύσεων σε οχήματα εναλλακτικών καυσίμων και η επανασχεδίαση διαδρομών που μείωσε κατά περίπου 19,5 εκατ. χιλιόμετρα τις αποστάσεις που διανύθηκαν στις επίγειες παραδόσεις.

«Η UPS έθεσε επίσης ένα νέο στόχο αναφορικά με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων», δήλωσε ο David Abney, COO της UPS. «Έως το 2017, η εταιρεία θα φτάσει το 1 δις μίλια (1,6 δις χιλιόμετρα) που θα έχουν διανυθεί χρησιμοποιώντας εναλλακτικά καύσιμα και οχήματα προηγμένη τεχνολογίας – πάνω από το διπλάσιο του προηγούμενου στόχου για 400 εκατομμύρια μίλια».

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η UPS κέρδισε τα ανώτερα διαπιστευτήρια για τη διαφάνεια που επιδεικνύει: μια αναφορά αειφόρου ανάπτυξης που πληροί τις προϋποθέσεις του Global Reporting Initiative για την κατάταξη Α+, καθώς και την πιστοποίηση από τη Deloitte & Touche LLP για την ακρίβεια της αναφοράς της και των δεδομένων της για τα αέρια του θερμοκηπίου . Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως από το σύνολο των GRI αναφορών αειφόρου ανάπτυξης λιγότερο από το 20% είναι κατάταξης Α+.

«Τα επιτεύγματά που έχουμε πετύχει μας φέρνουν σε ηγετική θέση στον κλάδο μας και αναδεικνύουν την πρωτοποριακή τεχνολογία μας, τη βελτίωση της παγκόσμιας επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας μας, καθώς και τα παγκόσμιας κλάσης διαπιστευτήρια που λαμβάνουμε για τα αξιόπιστα στοιχεία μας», δήλωσε ο Scott Wicker, υπεύθυνος αειφόρου ανάπτυξης της UPS. «Το θέμα της έκθεσης “More of what matters”, αναδεικνύει τη προσήλωση της UPS στο πώς να πετύχει το μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο μέσω των επιχειρηματικών πρακτικών για αειφορία και της εμπειρίας στα logistics».

Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης για το 2012 περιλαμβάνουν:
• Μείωση της απόλυτης ποσότητας των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητες της εταιρείας και την αγορά ενέργειας κατά 2,1% σε σύγκριση με το 2011
• Ταχεία επέκταση των παγκόσμιων υποδομών υγείας της UPS σε περίπου 595.000 τετραγωνικά μέτρα
• Μια παγκόσμια δασοκομική πρωτοβουλία προκειμένου να φυτευτούν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δέντρα μέχρι το τέλος του 2013
• Ενέργειες ανθρωπιστικής βοήθειας σε 35 χώρες, με τις σχετικές δωρεές σε είδος να αποτιμώνται σε $2.6 εκατ.
• Σύνολο φιλανθρωπικών εισφορών και δωρεών μέσω της United Way ύψους $97,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά $4 εκατ. σε σύγκριση με το 2011
• 1,8 εκατ. ώρες εθελοντικής προσφοράς από υπαλλήλους της UPS, τους φίλους και τις οικογένειες τους, πραγματοποιώντας έτσι ένα νέο ρεκόρ

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2012 η UPS Airlines, η οποία αντιπροσωπεύει το 57% του αποτυπώματος άνθρακα της UPS, μείωσε τη χρήση καυσίμων και την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα. Για την ακρίβεια, ενώ ο όγκος των εναέριων αποστολών αυξήθηκε κατά 4,8%, η κατανάλωση καυσίμων μειώθηκε 1,3%.

Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της περιβαλλοντικής στρατηγικής της UPS είναι η στήριξη της ανάπτυξης και της κατανάλωσης εναλλακτικών καυσίμων με χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Τα επίγεια οχήματα της UPS αντιπροσωπεύουν περίπου το 35% του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας. Παράλληλα, η UPS επιταχύνει τις δοκιμές, την αγορά και την ανάπτυξη οχημάτων νέας γενιάς.

Μεταξύ του 2000 και του τέλος του 2012, ο στόλος της UPS είχε διανύσει 475 εκατ. χιλιόμετρα με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων/οχημάτων προηγμένης τεχνολογίας με ένα νέο φιλόδοξο στόχο 1,6 δις χιλιομέτρων μέχρι το 2017. Συγκεκριμένα, το 2012 αυτός ο αυξανόμενος στόλος διένυσε περίπου 78 εκατ. χιλιόμετρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 43% σε σύγκριση με το 2011.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η UPS ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προσθέσει στα επόμενα δύο χρόνια περίπου 1.000 ελκυστήρες που καταναλώνουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), επεκτείνοντας τον υπάρχοντα στόλο των 2.700 οχημάτων προηγμένης τεχνολογίας που καταναλώνουν εναλλακτικά καύσιμα. Ο στόλος περιλαμβάνει σήμερα όλα τα ηλεκτρικά, ηλεκτρικά υβριδικά, υδραυλικά υβριδικά, φυσικού αερίου (LNG, συμπιεσμένο φυσικό αέριο), προπανίου, βιομεθανίου, και μικρού βάρους για εξοικονόμηση καυσίμων οχήματα.

Η νέα έκθεση αειφορίας παραθέτει επίσης τις μειώσεις των αερίων θερμοκηπίου, την εξοικονόμηση καυσίμων και τα λιγότερα χιλιόμετρα που διανύθηκαν μέσω της χρήσης καινοτόμου τεχνολογίας. Για παράδειγμα, τα τηλεματικά δεδομένα που παράγονται από τους αισθητήρες των οχημάτων βοήθησαν τη UPS να περικόψει το 2012 περισσότερα από 206 εκατ. λεπτά λειτουργίας των κινητήρων στο ρελαντί, εξοικονομώντας έτσι περισσότερα από 5,5 εκατ. λίτρα καυσίμων. Παράλληλα, η τεχνολογία δρομολόγησης αύξησε τις στάσεις παραλαβής και παράδοσης ανά χιλιόμετρο, εξοικονομώντας περίπου 20 εκατ. χιλιόμετρα οδήγησης, που ισοδυναμεί με περίπου 5 εκατ. λίτρα καυσίμων.

Σχετικά με την UPS
Η UPS (NYSE:UPS) αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη του τομέα των logistics, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς δεμάτων και εμπορευμάτων, της διευκόλυνσης του διεθνούς εμπορίου και της ανάπτυξης της προηγμένης τεχνολογίας για την αποδοτικότερη διαχείριση του κόσμου των επιχειρήσεων. Με έδρα την Ατλάντα στις ΗΠΑ, η UPS εξυπηρετεί περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.