Ναι, το Facebook είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας τομέας όπου η εταιρεία είναι πρόθυμη να πειραματιστεί με συνδρομές και είναι οι ιδιωτικές ομάδες. Kαι σε επέκταση και σε διαφημίσεις σε αυτές, αφού προς το παρόν η πλατφόρμα δεν επιτρέπει διαφημίσεις στις ομάδες του.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι οι διαχειριστές ομάδων μπορούν προαιρετικά να πληρώνουν συνδρομή από 4,99 δολάρια έως 29,99 δολάρια το μήνα, για επιπλέον εργαλεία -χωρίς να διευκρινίζει ποια είναι αυτά- ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όσες ομάδες το επιθυμούν θα συνεχίσουν να υφίστανται δωρεάν.

“Γνωρίζουμε ότι οι διαχειριστές επενδύουν το χρόνο και την ενέργεια τους για να διατηρήσουν τις ομάδες τους και κάποιοι μας έχουν ζητήσει επιπλέον εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να συνεχίσουν να επενδύουν στην κοινότητα τους και να προσφέρουν περισσότερα στα μέλη τους”, αναφέρει το κορυφαίο social media.

Το Facebook καθιστά σαφές με ανακοίνωση του ότι η κίνηση αυτή δεν σηματοδοτεί καμιά απότομη αλλαγή, αλλά δείχνει ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να πειραματιστεί με συνδρομές σε τομείς που πιστεύει ότι υπάρχει νόημα.