Εστιάζοντας στον Βουδιστικό Τουρισμό, έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του τουρισμού στην Ασία και στις βιώσιμες πρακτικές ξεκινάει αύριο και διαρκέσει έως και τις 29 Ιουνίου, το Mekong Tourism Forum 2018 (MTF) στην Νακόν Πανόμ στην Ταϊλάνδη.

Με από 450 συμμετέχοντες το φόρουμ με θέμα “Μεταμορφώνοντας το Ταξίδι-Μεταμορφώνοντας τη Ζωή” έχει “χτυπήσει” ένα νέο ρεκόρ με επισκέπτες της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο.

Με τα μέχρι στιγμή δεδομένα εγγραφής δείχνουν ότι οι υπάλληλοι τουριστικών οργανισμών αντιπροσωπεύουν το 26,5% των συμμετοχών, εκπρόσωποι Μέσων και bloggers το 18%, σύμβουλοι 14% και επιχειρηματίες το 12,5%. Πάνω από το 20% των συμμετεχόντων προέρχονται από τον τουριστικό ιδιωτικό τομέα (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία, μεταφορές και αξιοθέατα).

“Είμαστε ενθουσιασμένοι από την αναμενόμενη συμμετοχή. Έχουμε δουλέψει σκληρά με το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, την Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) και την επαρχιακή κυβέρνηση του Νάκομ Πάνομ για να έχει πραγματική επιτυχία το φετινό φόρουμ, δήλωσε ο Jens Thraenhart, Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου Συντονισμού Τουρισμού της Mέκονγκ.

Θέλουμε να κάνουμε την MTF μια ζωντανή πλατφόρμα ανταλλαγής, συζητήσεων και γι ‘αυτό το σύνθημα της MTF 2018 είναι: Μεταμορφώνοντας το Ταξίδι-Μεταμορφώνοντας τη Ζωή.

Στο πλαίσιο αυτού του θέματος, στοχεύουμε επίσης στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο ο τουρισμός πρέπει να αναπτυχθεί στην περιοχή.”

Όπως και πέρυσι, το Mekong Tourism Forum 2018 απαγορεύει όλα τα είδη πλαστικών μίας χρήσης προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να δείξει τη σημασία που μπορεί να προσφέρει η δημιουργία βιώσιμων πρακτικών ταξιδιών και τουρισμού.

Σε οκτώ θεματικά εργαστήρια στρατηγικής σε αγροτικές κοινότητες γύρω από την Νακόν Πανόμ οι συμμετέχοντες φορείς του τουρισμού θα έρθουν κοντά με τους αγρότες της περιοχής και θα αναζητήσουν νέους τρόπους για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών.