Το Λούβρο ήταν το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψημότητα στον κόσμο πέρυσι, καλωσορίζοντας 8,1 εκατ. ανθρώπους ενώ το μαγικό βασίλειο του Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του 20,5 εκατ. επισκέπτες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για τα πιο δημοφιλή θεματικά πάρκα και μουσείο στον κόσμο.

Για 12η συνεχή χρονιά, η Themed Entertainment Association και η AECOM,  κυκλοφόρησαν το Theme Index και το Museum Index. Η έκθεση κατατάσσει τα κορυφαία μουσεία, υδάτινα πάρκα και θεματικά πάρκα στον κόσμο και ανά περιοχή, με βάση τη συμμετοχή.

Η Disney καλωσόρισε 150 εκατομμύρια επισκέπτες στους χώρους της σε όλο τον κόσμο, κατέχοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Top 10 Theme Park Groups. Στη Βόρεια Αμερική, τα πάρκα της σάρωσαν τις πρώτες πέντε από τις 20 θέσεις.

Συνολικά, 244 εκατ. επισκέπτες κατευθύνθηκαν προς τα κορυφαία 25 θεματικά πάρκα του κόσμου, με κέρδος σχεδόν 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, ενώ η επισκεψημάτητα των θεματικών πάρκων «άνθισε», στάσιμη παρέμεινε η επισκεψημότητα των μουσείων. Για το λόγο αυτό τα μουσεία δημιουργούν events και προγράμματα για την προσέλκυση των millennials.

Τέλος, η Κίνα επέδειξε την πολιτιστική της άνοδο, καταλαμβάνοντας τρεις θέσεις στα 20 κορυφαία μουσεία, μια περισσότερη από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι. Το Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο (Νο. 2) υποδέχθηκε 8,1 εκατομμύρια επισκέπτες, ένα εκατομμύριο περισσότερους ανθρώπους από το Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος Smithsonian και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το οποίο κατέλαβε την τρίτη θέση.