kina touristesΛιγότερους τουρίστες προσέλκυσε το Πεκίνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η πτώση του εισερχόμενου τουρισμού της πόλης ξεκίνησε ήδη από το 2012, όταν η κινεζική πρωτεύουσα υποδέχθηκε 5 εκατ. τουρίστες συγκριτικά με τις 5,2 εκατ. αφίξεις το 2011.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013 το Πεκίνο φιλοξένησε 2,14 εκατ. τουρίστες, αριθμός που αντικατοπτρίζει μείωση των αφίξεων κατά 14,3%, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της πόλης.

Στο μεταξύ, οι δείκτες ικανοποίησης των τουριστών για την κινεζική πρωτεύουσα σημείωσαν πτώση το β’ τρίμηνο του 2012, σκοράροντας 75,28 πόντους σε σύγκριση με τους 80,97 το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι ειδικοί του τουρισμού εξηγούν την τάση αυτή υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες των κινεζικών πόλεων δεν πληρούν πλέον τα πρότυπα της Δύσης, ενώ επίσης τα τουριστικά hot-spots είναι πολλές φορές υπερπλήρη. Την ίδια ώρα, η Κίνα φαίνεται να έχει χάσει την ελκυστικότητά της στο εξωτερικό εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και του αυξημένου κόστους των μακρινών ταξιδιών.