Η αύξηση 6% στις διεθνείς αφίξεις το πρώτο τετράμηνο του 2018 -σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο- ξεπέρασε τις προσδοκίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO για αυτή την χρονιά.

Τα περισσότερα ταξίδια έγιναν από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού (+ 8%), την Ευρώπη (+ 7%), την Αφρική (+ 6%), τη Μέση Ανατολή (+ 4%) και την Αμερική (+ 3%).

Στην Ευρώπη, οι σημαντικότερες μετακινήσεις έγιναν μεταξύ Νότιας και Δυτικής Ευρώπης ενώ η μοναδική περιοχή η οποία παρουσίασε μείωση ήταν Καραϊβική εξαιτίας των τυφώνων περσινού καλοκαιριού.

Παράλληλα, ο τουρισμός στη Μέση Ανατολή και την Αφρική τείνει να ανακάμπτει με αυξήσεις 4 και 6% αντίστοιχα, ενώ αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για τον διεθνή τουρισμό και για το υπόλοιπο του χρόνου.

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Ζουράμπ Πολολικασβίλι, δήλωσε πως οι προβλέψεις του Οργανισμού υπολόγιζαν αύξηση 4-5% και πως τα θετικά πρόσημα στα ποσοστά μεταφράζονται σε νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη των περιοχών, ενώ επισημαίνει ότι απαιτείται βιώσιμη διαχείριση του τομέα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της καινοτομίας.