kefalogianni mouseio_irakleiouΤο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και το νέο “τμήμα” που παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στους επισκέπτες, επισκέφθηκε η υπουργός Τουρσμού.

Η κ Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το 2013 θα είναι η καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό, τόσο από πλευράς αφίξεων, όσο και εσόδων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι τουρίστες δεν έρχονται στην Ελλάδα με… μαγικό τρόπο, αλλά με μεθοδευμένη δουλειά.

Η κ Κεφαλογιάννη δήλωσε αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθεια στήριξης του σημαντικού, για την ελληνική οικονομία, πυλώνα και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη λειτουργία της έκθεσης, η οποία όπως είπε, είναι μοναδική στον κόσμο.

Προειδοποιούν οι εργαζόμενοι

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο Μουσείο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η λειτουργία του απειλείται από την έλλειψη προσωπικού, που αυτή τη στιγμή είναι “μείον” συνολικά, 15 άτομα!

Αν δεν ληφθεί μέριμνα, και απολυθούν οι εποχικοί, τότε από τον Οκτώβριο το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλέιου θα λειτουργεί μόνο στην πρωϊνή βάρδια!

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά 1.500 με 4.000 άτομα.

Η Υπουργός Τουρισμού ενημερώθηκε από τους υπέυθυνους για τα εκθέματα και την πορεία των εργασιών, ενώ αργότερα αναχώρησε για το Σίσι, προκειμένου να επισκεφθεί την αρχαιολογική ανασκαφή που γίνεται εκεί, συνοδευόμενη από τον Πρέσβη του Βελγίου Mark Van den Reeck.

Το παρών στην υποδοχή της Υπουργού έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μάξιμος Σενετάκης και Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γρηγόρης Ροκαδάκης και άλλα στελέχη της ΝΔ.

cretalive