Σε απεργίες θα προβούν οι πιλότοι και το προσωπικό της Ryanair στο Βέλγιο, την Ισπανία, τη Πορτογαλία και την Ιταλία στις 25 και 26 Ιουλίου, κάτι το οποίο αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους ταξιδιώτες.

Μετά από αποτυχημένες διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των πιλότων SitcplaSNPVACCNE / LBC και UILTASPORTI, αναμένεται να κινητοποιηθούν απεργώντας και τον Αύγουστο σε όλη τη Γερμανία.

Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις φθάνουν στον προορισμό λόγω πιθανής απεργίας με καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ωρών δικαιούνται αποζημίωση έως και € 600 ανά άτομο, σύμφωνα με την εταιρεία αποζημιώσεων AirHelp.

Αυτό ισχύει και για τους ταξιδιώτες των οποίων η πτήση πρόκειται να ακυρωθεί, εάν δεν ενημερωθούν για την ακύρωση της πτήσης τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την πραγματική ημερομηνία αναχώρησης.

Για μια καθυστέρηση άνω των πέντε ωρών η αεροπορική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στους επιβάτες την πλήρη τιμή του εισιτηρίου.

Σε περίπτωση καθυστερήσεων άνω των δύο ωρών και σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.500 χιλιομέτρων, η αεροπορική εταιρεία οφείλει να παρέχει στους επιβάτες στο αεροδρόμιο γεύματα αλλά και ποτά και τη δυνατότητα κλήσεων, αποστολής email ή φαξ.