Ανοδική πορεία φαίνεται πως ακολουθεί ο τομέας φιλοξενίας της Αφρικής σύμφωνα με την όγδοη έκθεση της PwC για το 2018-2022, αφού έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των αλλοδαπών και των εγχώριων ταξιδιωτών ενώ παράλληλα πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες της Ευρώπης επεκτείνονται και στη “μαύρη” ήπειρο.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σε ξενοδοχεία στη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, τον Μαυρίκιο, την Κένυα και την Τανζανία, προβλέπει ότι τα έσοδα των δωματίων για τις πέντε αγορές θα αυξηθούν κατά 7,4% σε ετήσια βάση αγγίζοντας τα 50,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα των δωματίων στην περιοχή της Νότιας Αφρικής αναμένεται να αυξηθούν σε 21,8 δισεκατομμύρια το 2022, μια αύξηση της τάξης του 5,6%, ενώ προβλέπει να προστεθούν περίπου 3000 ακόμη δωμάτια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και τα ποσοστά πληρότητας να αγγίξουν το 62,5%.

Οι διεθνείς αριθμοί επισκεπτών στη Νότια Αφρική συνέχισαν να αυξάνονται με συνολική αύξηση 2,4% και μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να φτάσει στο 5,3%.

Επίσης, ο συνολικός αριθμός ταξιδιωτών στη Νότια Αφρική (εγχώριων και διεθνών) αναμένεται να φθάσει τα 19,5 εκατομμύρια 2022, σε αντίθεση με τις 16 εκατομμύρια αφίξεις το 2017.

Ωστόσο, βουτιά έκανε ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών, ενώ μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των Ινδών.

Η Νιγηρία αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα κατά τα επόμενα πέντε χρόνια με το άνοιγμα ορισμένων ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ η Κένυα, η Τανζανία και ο Μαυρίκιος θα είναι οι επόμενες ταχέων αναπτυσσόμενες αγορές με ετήσιες αυξήσεις 9,6%, 9,1% και 7,2% αντίστοιχα.