Οι κάτοικοι του νησιού λένε πως «είναι στόχος πολλών να επισκεφθούν το Μπαλί πριν πεθάνουν, αλλά όταν το επισκεφθούν δεν θέλουν να πεθάνουν πια».

Το «νησί του Παραδείσου»,  όπως το αποκαλούν μοιάζει σαν να βγήκε από πίνακα ζωγραφικής. Καταπράσινοι ορυζώνες , χωρικοί ντυμένοι με την παραδοσιακή τους ενδυμασία και μικρά χωριά χωμένα στην άγρια βλάστηση συνθέτουν ένα τοπίο εξωτικό.

Οι γερόντισσες του νησιού κινούνται στις παραλίες του νησιού, ανάμεσα στους τουρίστες, αναζητώντας εκείνους που θα θελήσουν να απολαύσουν το παραδοσιακό Μασάζ. Τα νερά στις περισσότερες παραλίες είναι ιδιαίτερα ζεστά, ενώ το κύμα ορισμένες φορές δυσκολεύει το κολύμπι προκαλώντας ωστόσο το θαυμασμό των παραθεριστών για το ατίθασο της θάλασσας.

Στο Μπαλί οι ντόπιοι πωλούν το θείο δώρο της φύσης που τους δόθηκε. Πωλούν το εξαιρετικό τοπίο και το καλοκαίρι που «ζει» στο νησί δώδεκα μήνες το χρόνο. Πρόκειται για ένα μικρό νησί με μέγιστη διάσταση περίπου 150 χιλιόμετρα. Βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας και  είναι ένα από τα 13667 νησιά του Αρχιπελάγους της.

Οι τουριστικές υποδομές,  είναι εξαιρετικές καθώς πλήθος κόσμου συρρέει από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η καρδία του νησιού, χτυπά στην  Κούτα. Εκεί, η εξαιρετική αγορά, τα μικρά εστιατόρια και η θέα έχουν μετατρέψει την παραθαλάσσια πόλη σε ένα τοπίο θεατρικό. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, είναι τα δύο επιβλητικά ηφαίστεια, όπου εκεί κατοικούν, σύμφωνα με τη θρησκεία και την παράδοση, οι Θεοί και τα πνεύματα του νησιού. Αν η ψυχοσύνθεσή σας ωστόσο επιτάσσει κάτι πιο έντονο, ο ιδανικός προορισμός, είναι  το δάσος Σαγκέχ, μια περιοχή τροπικής και άγριας βλάστησης . Μέσα στο δάσος μάλιστα θα βρείτε εκατοντάδες μαϊμούδες, τα ιερά ζώα του νησιού.

Το Μπαλί καλεί όλους όσους θέλουν να δουν το διαφορετικό. Όσους επιθυμούν να αγγίξουν μια κουλτούρα μοναδική και να περάσουν ορισμένες μέρες χαλάρωσης που θα μείνουν ξεχωριστές στο μυαλό.