espa0204Η ενίσχυση και χρηματοδότηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο επίκαιρης ημερίδας, όπου θα παρουσιαστεί και η “συνταγή επιτυχίας” ορισμένων σημαντικών εξαγωγικών εγχειρημάτων ελληνικών εταιρειών.

Η ημερίδα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τις εταιρείες ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. και LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε., υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17:30 – 21:30, στο ξενοδοχείο THE MET HOTEL (26ης Οκτωβρίου 48).

Οι εισηγητές της εκδήλωσης θα αναλύσουν μεταξύ άλλων τις ευεργετικές διατάξεις του προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων II», που προκηρύχθηκε πρόσφατα με καταληκτική ημερομηνία στις 10 Οκτωβρίου 2013.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας κυρίως μικρομεσαίων, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 30 εκατ. ευρώ, το οποίο κατανέμεται σε 18 εκατ. ευρώ για υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, σε 9 εκατ. ευρώ για υφιστάμενες μεσαίες επιχειρήσεις και σε 3 εκατ. ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις. Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται αυστηρά σε 15 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα τρίμηνης παράτασης.