60 αεροσκάφη Airbus A220-300 παρήγγειλε νεοσύστατη αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία στο Farnborough air show που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, με την παρουσία ομάδας έμπειρων επενδυτών με επικεφαλή τον David Neeleman, ιδρυτή της JetBlue, επενδυτή της TAP Air Portugal και μέτοχο στις αεροπορικές εταιρείες Azul στη Βραζιλία.

Οι παραδόσεις τον αεροσκαφών θα ξεκινήσουν το 2021 και το νέα επιχειρηματικό εγχείρημα αποτελεί απόδειξη της ελκυστικότητας των επιβατών και της οικονομικής λειτουργίας του αεροσκάφους.

Το A220 θα πετά μεγαλύτερη αποστάσεις χωρίς να υποβαθμίζεται το κόστος, προσφέροντας 100-150 άνετες θέσεις και μια καμπίνα 5 ατόμων.

Με την πιο εξελιγμένη αεροδυναμική, τα υλικά CFRP, τους κινητήρες υψηλής ταχύτητας και τα χειριστήρια πτήσης με καλώδιο, το A220 προσφέρει 20% χαμηλότερη καύση καυσίμου ανά κάθισμα σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

Το A220-300 θα τροφοδοτείται από κινητήρες Pratt & Whitney GTF, αντιπροσωπεύοντας μια σειρά αεροσκαφών με μονό διάδρομο και αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια ο αριθμός τους να φτάσει τα 7000 αεροσκάφη.