Για λίγες ακόμα ημέρες η πρωτότυπη αρχιτεκτονική έκθεση “COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης”, μια διοργάνωση των ΔΟΜΩΝ και του Μουσείου Μπενάκη.

Μέχρι την Κυριακή 29 Ιουλίου θα διαρκέσει η πρωτότυπη αρχιτεκτονική έκθεση COOK8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης στο ισόγειο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, εμβαδού 1.100 m2.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν σχέδια και εικόνες 280 έργων, προερχόμενων από 24 χώρες.

Επιπλέον, θα μπορούν να περιηγηθούν μέσα στους τρεις βραβευμένους και υλοποιημένους σε πραγματικές διαστάσεις χώρους, εμβαδού 30m2 ο καθένας, βιώνοντας μία νέα εμπειρία εστίασης.

Για την υλοποίηση της έκθεσης απαιτήθηκαν:

12 ημέρες εντατικών εργασιών, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου

130 τεχνίτες οι οποίοι συμπλήρωσαν, συνολικά, 1.700 ώρες εργασίας

12 τόνοι μετάλλων

7 τόνοι ξυλείας

7 τόνοι άμμου

150m2 οξειδωμένης λαμαρίνας

150 φωτιστικά σώματα

90m2 κρυστάλλων και καθρεπτών

90m2 υφάσματος και

90m2 πατητής γρανιτοκονίας
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 13 Ιουνίου συγκεντρώνοντας περισσότερους από 1.000 καλεσμένους, εκπροσώπους του αρχιτεκτονικού και κατασκευαστικού κλάδου καθώς και του κλάδου της εστίασης. Επιπλέον φωτογραφίες από τα εγκαίνια εδώ

Ειδική Έκδοση COOK8: ένας πολύτιμος οδηγός της αρχιτεκτονικής της εστίασης

Μετά το τέλος της έκθεσης, θα κυκλοφορήσει η Ειδική Έκδοση COOK8, παρουσιάζοντας τις 100 καλύτερες προτάσεις του προγράμματος, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή.

Οι προτάσεις αυτές συντελούν σε μια πλούσια καταγραφή των σύγχρονων τάσεων της αρχιτεκτονικής της εστίασης, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, απαντώντας με πληρότητα στη συνεχιζόμενη ανάγκη για νέες εμπειρίες.

Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που μια έκδοση εστιάζει αποκλειστικά στην εσωτερική διαμόρφωση ενός χώρου εστίασης, στόχος της είναι να αποτελέσει ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικού χώρου.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Είμαι ο έρωτας: Προβολή + Live Cooking

Οι ΔΟΜΕΣ και το Flix.gr σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Δειπνοσοφιστήριον διοργάνωσαν την Πέμπτη 5 Ιουλίου, την προβολή της ταινία «Είμαι ο Ερωτας» (2009) της τρίτης ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο («Να με Φωνάζεις με το Ονομα σου»).

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ένα live cooking event εμπνευσμένο από το μενού της ταινίας από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Οι περισσότεροι από 400 θεατές είχαν την ευκαιρία να γευτούν ριζότο με λάιμ και σπαγγέτι λαχανικών μετά το τέλος της προβολής.

Μία ακόμα πρωτότυπη συνεργασία εγκαινίασαν οι ΔΟΜΕΣ με το Αθηνόραμα και μαζί με το Μουσείο Μπενάκη και το Δειπνοσοφιστήριον, προσκάλεσαν μετά από διαγωνισμό, 24 τυχερούς, οκτώ σε κάθε δωμάτιο, να δειπνήσουν μέσα στα τρία βραβευμένα δωμάτια της έκθεσης COOK8, την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

Το μενού και για τα τρία δωμάτια επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος εμπνευσμένος από την αρχιτεκτονική του κάθε έργου, πρότεινε διαφορετικά πιάτα για το καθένα από αυτά.

Οι επισκέπτες του Glorious Holistic γεύτηκαν τρία διαφορετικά πιάτα με βάση το κρέας, αυτοί του Sea Sex & Sun δοκίμασαν δημιουργίες με βάση το ψάρι ενώ στο Nefos το μενού ήταν χορτοφαγικό.