Ένα ηλεκτρονικό εργαλείο την πλατφόρμα Tourism4SDGs.org που αποσκοπεί στην προώθηση της επίτευξης των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης (SDGs) μέσω του τουρισμού ανέπτυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) με την υποστήριξη της κρατικής γραμματείας οικονομικών υποθέσεων της Ελβετίας (SECO).

Η πλατφόρμα εστιάζεται στα τρία βασικά στοιχεία του βιώσιμου τουρισμού: την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική του διάσταση και οι 17 στόχοι για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SDGs) αποτελούν μια φιλόδοξη παγκόσμια ατζέντα για τους ανθρώπους, τον πλανήτη, την ευημερία και την ειρήνη μέσω εταιρικών σχέσεων.

Τα SDG αποσκοπούν στον τερματισμό της φτώχειας, στην καταπολέμηση της ανισότητας και της αδικίας και στην επίλυση της κλιματικής αλλαγής έως το 2030.

Η οικονομική σημασία του τουρισμού, που αντιπροσωπεύει το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και της απασχόλησης, αξιοποιεί το πλήρες δυναμικό του για την προώθηση των SDG.

Το Tourism4SDGs.org είναι ένας χώρος συνδημιουργίας που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πόρων, να προσθέτουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, ευρήματα και έργα, να κινητοποιούν συζήτηση και συνεργασία και να μοιράζονται περιεχόμενο σχετικό με τον τουρισμό και την αειφόρο ανάπτυξη.

“Η πλατφόρμα παρέχει στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα χώρο για να συνδημιουργήσει και να συμμετάσχει στην υλοποίηση της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι.