Εικοσιένα οινοπαραγωγοί-μέλη του Wines of Crete, παρουσίασαν περίπου 120 ετικέτες από γηγενείς ποικιλίες του νησιού στη Έκθεση Κρητικών Οινοπαραγωγών.

Η Εκθεση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Aquila Rithymna Beach -που στηρίζει δράσεις για το Κρητικό κρασί στα ξενοδοχεία- στο πλαίσιο δράσεων της φετινής διάκρισης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN, με την παρουσία πολυάριθμων ξένων, αλλά και Ελλήνων επισκεπτών.

Η οινογνωσία συνδυάστηκε με ποιοτικά κρητικά τυριά που προσέφερε η Εταιρεία Μανουκαράκης AE, καθώς και με εξαιρετικά αλλαντικά από την Creta Farms.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί επαγγελματίες του οίνου, όπως οινοχόοι, οινολόγοι κ.λπ., επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε την υποστήριξη των οινοπαραγωγών-μελών του Wines of Crete, ενώ αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης και του Ομίλου Aquila Hotels & Resorts, καθώς το Aquila Rithymna Beach ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, ξεκινώντας έτσι μια σειρά δράσεων για το κρητικό κρασί μέσα στα ξενοδοχεία.

Οι επισκέπτες επίσης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Ρεθύμνης από την Ομάδα Rethymno Recevin, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με προωθητικό υλικό στον χώρο της οινογνωσίας.

Μετά το τέλος της Έκθεσης, ακολούθησε κρητικό γλέντι σε ταβέρνα της περιοχής, προσφέροντας την ευκαιρία στους προσκεκλημένους να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία του νησιού, σε συνδυασμό με εξαιρετικά κρασιά που προσέφεραν οι οινοπαραγωγοί-μέλη του Wines of Crete.