ose1405Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της σύνδεσης του σιδηροδρομικού δικτύου με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού ύψους 3,10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ.

Το έργο, που θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή της υποδομής και επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και τη σύνδεσή της με το σύμπλεγμα των γραμμών του σιδηροδρομικού σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Έντονο ενδιαφέρον για το έργο έχουν εκφράσει ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) καθώς και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεδομένου ότι με την κατασκευή του ενισχύεται η ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών πλοίου-σιδηροδρόμου, επιφέροντας πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την εθνική.

Η σύμβαση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ» 2007-2013.