Η 29η Ιουλίου, ήταν η πιο πολυσύχναστη ημέρα στην ιστορία του Χίθροου, καθώς το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε 262.000 επιβάτες σε 24 ώρες.

Συνολικά, ο Ιούλιος άγγιξε πρωτοφανείς κορυφές για το Χίθροου, με πάνω 250.000 επιβάτες να ταξιδεύουν από τον αερολιμένα σε 19 διαφορετικές ημέρες τον μήνα.

Τους τελευταίους 21 μήνες περισσότεροι από 7,8 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του Χίθροου καταγράφοντας αύξηση 3,7%.

Οι ήδη δημοφιλείς διαδρομές της Βόρειας Αμερικής στο αεροδρόμιο σημείωσαν σημαντική αύξηση 8,1%, με συνολικά 1,8 εκατομμύρια επιβάτες.

“Είναι θαυμάσιο να βλέπουμε ακόμη περισσότερους διεθνείς επισκέπτες να έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ενισχύουν την οικονομία της χώρας αυτό το καλοκαίρι.

Ωστόσο, πολύ συχνά η πρώτη τους εντύπωση για το Ηνωμένο Βασίλειο στο αεροδρόμιο είναι ότι “είναι μια τεράστια ουρά για…μετανάστευση”, τονίζει μεταξύ άλλων ο John Holland-Kaye, διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να επιτρέπει στους επισκέπτες από χώρες χαμηλού κινδύνου, όπως οι ΗΠΑ, να χρησιμοποιούν τις ίδιες ηλεκτρονικές πύλες με τους επισκέπτες της Ε.Ε. για να τους προσφέρουμε ένα πιο άνετο και θερμό καλωσόρισμα στη Βρετανία ».

Οι αριθμοί των επιβατών για την Ασία-Ειρηνικό αυξήθηκαν κατά 4,2% μετά από νέες υπηρεσίες από τις εταιρείες Hainan Airlines, Tianjin Airlines και Beijing Capital Airlines, που συνδέουν το Ηνωμένο Βασίλειο με Τσανγκσά, Σιάν και Τσινγκτάο. Τα τελευταία δύο χρόνια, στο Χίθροου λειτουργούν εννιά νέες διαδρομές προς προορισμούς της Κίνας.