tourism0702Εγκρίθηκαν δύο νέες τουριστικές επενδύσεις για ένταξη στο καθεστώς Fast Track, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας τους.

Οι δύο επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία ισάριθμων τουριστικών θέρετρων στη Χαλκιδική και την Αργολίδα και περιμένουν το “πράσινο φως” της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, καθώς ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Invest in Greece αποφάσισε, με θετική εισήγησή του προς την Διυπουργική Επιτροπή, την υπαγωγή τους σε καθεστώς Fast Track.

Σε δήλωσή του σήμερα, στη διάρκεια επίσκεψής του στα γραφεία του Invest in Greece ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης επισήμανε ότι «η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτές τις επενδύσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και άλλα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στο Fast Track».

Ο κ. Μηταράκης υπενθύμισε ότι «μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα έχει υλοποιηθεί η μεγάλη θεσμική αλλαγή με τη λειτουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπως προβλέπεται από τον νέο Επενδυτικό Νόμο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι δύο τουριστικές επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία του “Pravita Estate” και του “Kilada Hills”.

Ειδικότερα, η εταιρεία ΠΡΑΒΙΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ θα αναπτύξει επενδυτικά το «Κτήμα Πραβίτα» το οποίο βρίσκεται στη Χαλκιδική, στην περιοχή Ταξιάρχη του δήμου Πολυγύρου και καταλαμβάνει έκταση 12.673 στρεμμάτων. Το έργο «Pravita Estate» σκοπεύει να αναδείξει και να αξιοποιήσει τη φυσική ομορφιά της «άγνωστης» Βόρειας Ελλάδας, προάγοντας ένα καινοτόμο σύνθετο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα στηρίζεται αποκλειστικά σε πρότυπα αειφόρου ανάπτυξης.

Το επενδυτικό σχέδιο του Pravita Estate περιλαμβάνει τέσσερα γήπεδα γκολφ, τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων, συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών, συνεδριακό κέντρο, κέντρο υγείας, αποκατάστασης & θεραπείας, προπονητικό αθλητικό κέντρο, καθώς και εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Στο μεταξύ, η στρατηγική επένδυση Kilada Hills θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Η επένδυση αναμένεται να αξιοποιήσει και θα αναδείξει ανεκμετάλλευτους μέχρι σήμερα φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και να αναβαθμίσει την αισθητική της περιοχής, χωρίς να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος. Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.