Η Βιέννη είναι η πιο ιδανική πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του 2018 του Economist Intelligence Unit.

Η αυστριακή πρωτεύουσα πρωταγωνιστεί στη λίστα για πρώτη φορά, αντικαθιστώντας τη Μελβούρνη η οποία ήταν στο νούμερο ένα τα τελευταία επτά χρόνια.

Η ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit κατατάσσει 140 πόλεις ανά τον κόσμο βάσει της σταθερότητας, της υγειονομικής περίθαλψης, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης και των υποδομών.

Η Βιέννη πέτυχε ένα μέσο σκορ 99,1% σε όλα τα κριτήρια,  0,7% υψηλότερα από τη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit “η ανοδική πορεία στις πόλεις με την υψηλότερη κατάταξη αντανακλά τις βελτιώσεις που παρατηρούνται στη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Ενώ στο παρελθόν οι πόλεις στην Ευρώπη έχουν επηρεαστεί από την εξάπλωση της απειλής τρομοκρατίας στην περιοχή, η οποία προκάλεσε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τους τελευταίους έξι μήνες όλα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα”.

Στην λίστα δεν περιλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου. Κι αυτό όπως επισημαίνεται στην έκθεση λόγω του ότι  “τα παγκόσμια επιχειρηματικά κέντρα τείνουν να είναι θύματα της δικής τους επιτυχίας.

Οι «μεγάλες πόλεις» μπορούν να υπερκεράσουν στις υποδομές αλλά είναι και πρωταθλήτριες στα ποσοστά εγκληματικότητας.

Η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι είναι όλα διάσημοι κόμβοι με πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά υποφέρουν από υψηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας, συμφόρησης και προβλήματα δημόσιας συγκοινωνίας”.

Τοp 10 καλύτερων πόλεων

1. Βιέννη, Αυστρία
2. Μελβούρνη, Αυστραλία
3. Οσάκα, Ιαπωνία
4. Κάλγκαρι, Καναδάς
5. Σίδνεϊ, Αυστραλία
6. Βανκούβερ, Καναδάς
7. Τορόντο του Καναδά
8. Τόκιο, Ιαπωνία
9. Κοπεγχάγη, Δανία
10. Αδελαΐδα, Αυστραλία