brentanosΧρονιά ελπίδας για τον ελληνικό τουρισμό ήταν το 2013, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), κ. Κωνσταντίνου Μπρεντάνου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

“Τη φετινή τουριστική χρονιά παρατηρείται το παράδοξο”, επισημαίνει ο κ. Μπραντάνος, “από τη μία οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις να εκτιμώνται στα 17,5 εκατομμύρια και οι εισπράξεις από τον τουρισμό στα 11,5 δισ. ευρώ, εντούτοις ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, ενώ μια σειρά από μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα απειλούνται με λουκέτο.”

“Το υπέρμετρα αυξημένο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ως συνέπεια των εξοντωτικών χαρατσιών και της αυξημένης φορολογίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τη μείωση της μέσης τιμής διάθεσης των δωματίων, καθιστούν δυσχερή την κατάσταση για τους μικρομεσαίους, κυρίως, επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, καλούμε την κυβέρνηση να ενσκήψει στα προβλήματα του κλάδου, επανεξετάζοντας το θέμα της φορολογίας. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η τοπική και περιφερειακή οικονομία στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στις μικρές, τουριστικές επιχειρήσεις και όχι σε πολυεθνικούς κολοσσούς.”, καταλήγει ο πρόεδρος της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.