Ο διευθυντής της Air Canada, Benjamin Smith, θα είναι ο νέος CEO στο τιμόνι της Air France-KLM και ο πρώτος μη Γάλλος επικεφαλής της 85χρονης ιστορίας της Air France.

Παρά τις αντιρρήσεις της Ένωσης των εργαζομένων, η γαλλική κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να κατέχει σημαντικό μερίδιο στην αεροπορική εταιρεία, δεν έκανε πίσω στην επιλογή της.

“Η επιλογή του υποψήφιου θα πρέπει να προάγει την υπεράσπιση των συμφερόντων των εθνικών μας αεροπορικών εταιρειών”, ανέφεραν σε κοινή δήλωση τα συνδικάτα των εργαζομένων στην Air France, προσθέτοντας ότι ο διορισμός ξένων διευθυντών είναι “αδιανόητος”.

Ο Benjamin Smith που αντικαθιστά τον Jean-Marc Janaillac, ο οποίος παραιτήθηκε τον Μάιο μετά την παρατεταμένη απεργία των εργαζομένων που κόστισε την εταιρεία εκατομμύρια, ξεκίνησε την καριέρα του στην Air Ontario θυγατρική αεροπορική εταιρία της Air Canada και στη συνέχεια δημιούργησε το δικό του ταξιδιωτικό πρακτορείο. Επέστρεψε στην Air Canada εννέα χρόνια αργότερα και έχει μεγάλη εμπειρία στις εργασιακές σχέσεις.